Două vagoane care se îndreptau spre Portul Constanţa au deraiat și s-au răsturnat

0
268
Tren de marfă deraiat. FOTO: CFR

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că două vagoane din compunerea unui tren de marfă au deraiat și s-au răsturnat între stațiile Monor Gledin – Râpa de Jos, la km 38+600.

Garnitura feroviară, compusă din 30 de vagoane, încărcate cu cereale, ce aparțin operatorului național de transport feroviar de marfă, și circula pe relația Dej Triaj – Port Constanța. Deraierea, respectiv răsturnarea celor două vagoane din compunerea trenului s-a produs între stațiile Monor Gledin – Râpa de Jos, la km 38+600.

Pentru menținerea continuității transportului feroviar de călători, SRCF Cluj va asigura transbordare cu mijloace auto pe relația Sărățel – Deda și va retrasa graficul de circulație al anumitor trenuri pe ruta alternativă, prin Războieni.

Precizăm faptul că cele două măsuri necesare continuității traficului feroviar de călători – transbordare auto și rută alternativă, prin Războieni – vor fi menținute până la finalizarea tuturor intervențiilor necesare în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe șină, retragerea lor în stație, inclusiv verificarea liniei și, în funcție de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparații la linie și la componentele infrastructurii feroviare, dacă situația o impune.

Personalul de specialitate al SRCF Cluj prezent la fața locului va lua toate măsurile care se impun în astfel de situații, pentru intervenția cu utilaje necesare repunerii pe șină vagoanelor răsturnate și eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar în condiții de siguranță.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulația trenurilor pe raza Regionalei CF Cluj, ca urmare producerii acestui eveniment, cu precizarea că personalul feroviar va colabora permanent cu reprezentanții operatorului de marfă și va asigura tot suportul tehnic necesar pentru repunerea pe șină a vagoanelor și restabilirea circulației în condiții normale.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.