Doza de rapel a vaccinului Johnson & Johnson are o eficacitate de 84% împotriva spitalizării, arată un nou studiu

0
128
Janssen - Johnson&Johnson

Doza booster a vaccinului produs de compania Johnson & Johnson are o eficacitate de 84% împotriva spitalizării, arată un nou studiu realizat în Africa de Sud pe angajați din domeniul sănătății, relatează Reuters.

Rapelul a fost eficient în proporție de 84% în ceea ce privește prevenirea spitalizării în cazul angajaților care au fost infectați în urma răspândirii variantei Omicron, au declarat cercetătorii, joi, 30 decembrie a.c., conform digi24.ro

Studiul, încă nerevizuit, a fost făcut pe o a doua doză de vaccin Johnson & Johnson administrată la 69.092 de persoane, în perioada 15 noiembrie – 20 decembrie a.c..

Noul studiu sud-african a arătat că eficacitatea vaccinului în prevenirea spitalizării a crescut de la 63% la scurt timp după administrarea dozei de rapel, la 84% 14 zile mai târziu.

La începutul lunii decembrie a.c., un alt studiu realizat în Africa de Sud a arătat că două doze de vaccin Pfizer oferă o protecție de 70% împotriva spitalizării.

Oamenii de știință din Africa de Sud au alertat pentru prima dată Organizația Mondială a Sănătății privind existența tulpinii Omicron, la sfârșitul lunii noiembrie a.c.. 

A.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.