Dr. Gheorghiță nu mai neagă faptul că flacoanele de vaccin antiCOVID au ajuns la Slobozia în cutii de pizza

0
577

Flacoanele de vaccin antiCOVID au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slobozia în cutii de pizza. Coordonatorul campaniei de vaccinare din România nu mai neagă acest lucru, deși inițial spuneam că acele cutii doar seamănă cu cele de pizza.

La Spitalul Județean de Urgență Slobozia, flacoanele cu vaccin antiCOVID pentru Faza 1 au ajuns în cutii de pizza. Campania de vaccinare a început marți în județul Ialomița, în jurul prânzului.

Inițial, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, susținea că, de fapt, cutiile respective doar seamănă cu cele de pizza.

„Nu ştiu despre această situaţie. Cutiile care sunt livrate de producător sunt asemănătoare unei cutii de pizza într-adevăr, dar conţin cele 195 de flacoane. Este doar o întâmplare să semene foarte mult într-adevăr cu o cutie de pizza. Aşa sunt ele livrate. Practic, un pachet conţine cinci astfel de cutii, ceea ce înseamnă aproximativ 5.000 de doze“, declara dr. Valeriu Gheorghiţă într-o conferință de presă.

Ulterior, acesta a precizat că nu știa nimic despre această situație și că, de fapt, important este să se respecte lanţul de frig.

„Nu știam acest aspect. Cred, însă, că acest lucru nu are legătură cu siguranţa în care sunt transportate, este doar o modalitate în care sunt separate acele doze din pachetul iniţial, din modalitatea de ambalare iniţială. Important este să se respecte lanţul de frig, pentru că ele nu sunt transportate efectiv în cutii de carton, ci sunt în cutii frigorifice cu data-loggere care monitorizează în permanenţă temperatura. Acest lucru se poate proba în orice moment, pentru că este datoria noastră de a asigura condiţiile lanţului de frig“, a transmis coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.