Dr. Rugină, despre faza de rapel a vaccinului anti-COVID pentru personalul de la Boli Infecțioase: „Oamenii au venit cu multă încredere. A dispărut factorul emoțional din prima campanie“

0
246

Începând de duminică, 17 ianuarie a.c., cadrele medicale imunizate în etapa zero primesc a doua doză de vaccin. Astfel, duminică a început faza de rapel a vaccinului anti COVID-19 pentru personalul de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța. Medicul Sorin Rugină, coordonatorul Centrului de Vaccinare de la unitatea sanitară, a declarat, după ce a primit rapelul la vaccinul anti COVID-19, faptul că a dispărut factorul emoțional din prima campanie.

Am păstrat aceeași ordine, pentru că este firesc. Dacă la început a avut un rol simbolic acum este rol organizatoric. Oamenii au venit cu multă încredere, organizare orară foarte bună și lucrurile se desfășoară normal. A dispărut factorul emoțional din prima campanie, dar nu putem decât să fim mulțumiți. Campania se derulează foarte bine. De astăzi putem spune că va începe imunizarea, să avem vaccinarea completă“, a spus prof.univ.dr. Sorin Rugină.

După 21 de zile de la prima vaccinare din decembrie, medicul spune că nu a avut nicio reacție. El s-a vaccinat primul și la rapel. „Dintre cele 260 de persoane unul dintre colegi s-a îmbolnăvit între timp, dar nu are nicio legătură cu vaccinul. A recunoscut că nu a respectat normele de protecție a măștii și alți 5 au avut reacții minore, dar în rest nu au fost probleme deosebite“, a spus dr. Rugină.

În etapa 0, la Constanța au fost imunizați 260 de angajați de la Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Pneumoftiziologie. O singură persoană s-a infectat la câteva zile după ce a fost vaccinată împotriva COVID.

Alexandra VASILE

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.