Dragi părinţi, daţi dovadă de civism! Dr. Bîlbă, mesaj pentru vizitatorii Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa

0
622

Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (CMSN) din Constanţa are cele mai moderne locuri de joacă din Dobrogea. Însă, nu toţi cei care ajung acolo dau dovadă de civism. În urma lor, de cele mai multe ori, rămâne “dezastru”.

Cu toţii apeciem civilizaţia din alte ţări, dar nu toţi suntem dispuşi să respectem regulile elementare de bun-simţ la noi acasă. O lecţie care poate fi învăţată cu succes de la vârste fragede se referă la păstrarea curăţeniei şi la ocrotirea mediului înconjurător, însă unii părinţi aleg să le insufle copiilor alte valori.

Aşa se face că în Constanţa există şi oameni “corigenţi” la simţul civic şi marea lor problemă o reprezintă lipsa de respect faţă de natură şi faţă de ceilalţi. “Am ales să vizitez Microrezervaţia. Este un loc minunat şi sigur în pandemie pentru relaxare. Acolo ai numeroase posibilităţi de petrecere a timpulului liber. Cei de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii au făcut investiţii, au creat locuri de joacă pentru copii. Însă, am rămas cu un gust amar când am văzut că unii oameni lasă dezastru în urma lor. Resturile de mâncare, cojile de banane, pet-urile nu au ce căuta în locurile de joacă pentru copii. Este chiar aşa de greu să lasaţi curat în urma voastră? În fond, cu toţii convieţuim în aceeaşi societate. Oare aşa fac şi la ei acasă?” se întreabă o constănţeancă.

Sunt persoane care se plâng de lipsa parcurilor şi a spaţiilor de joacă din Constanța și persoane care nu păstrează mediul înconjurător curat. “Dragi vizitatori, avem patru locuri de joacă frumoase pentru copii, cu tartan, avem panouri informative, cu elemente moderne şi care trebuie să fie păstrate. Le păstrăm şi le avem în continuare frumoase. Dacă nu avem costuri suplimentare de întreţinere şi de curăţenie excesivă la aceste locuri de joacă şi preţul biletului de intrare se va menţine foarte redus, la nivelul actual. Vă mulțumim pentru înțelegere”, a declarat, pentru Focus Press, dr. Adrian Bîlbă, directorul CMSN.

Locurile de joacă au fost inaugurate anul trecut și au fost realizate cu ajutorul Consiliului Județean Constanța.

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii are de câțiva ani Baby Zoo, un concept interesant pentru educația copiilor. Iar anul trecut au fost amenajate patru locuri de joacă tematice, fiecare având o temă educativă ce ține de natură.

Locurile de joacă sunt omologate și sigure pentru copii. Acestea au fost dotate cu panouri informative din care părinţii şi copiii pot afla lucruri interesante despre mediu și natură. Locurile de joacă sunt acoperite cu tartan, pentru ca vizitatorii să fie protejați.

Foto CMSN

Accesul la locurile de joacă se face în baza biletului achiziționat pentru Microrezervație.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.