Dreapta s-a unificat în Constanța, dar încă nu au un candidat pentru Primăria Constanța

0
887
USR Plus și Alianța Național Țărănistă au semnat pentru Unificarea Dreptei în Constanța. FOTO Focus Press

Stelian Ion, candidatul la Primăria Constanța din partea USR-Plus, şi Tudorel Chesoi de la Alianța Național Țărănistă, au susținut luni, 6 iulie a.c., o conferință de presă, motivul, Unificarea Dreptei în Constanța.

Încă nu au adus vorba de o alianță între cele două partide de dreapta, însă Stelian Ion spune că până la sfârșitul lunii iulie a anului curent vor semna cu siguranță această alianță pentru ca lumea să știe cine va fi candidatul la Primăria Constanța.

Deputatul Stelian Ion a mai adus în discuție faptul că dacă ar fi făcut o alianță cu Partidul Mișcarea Populară (PMP), el fiind cadidat unic, ar fi ieșit pe locul unu în sondajele făcute de USR, urmat de Decebal Făgădău de la PSD, iar Vergil Chițac candidat din partea Partidul Național Liberal (PNL), pe locul trei, însă doar dacă ar face vreo alianță cu PMP.

Acesta a mai spus că, în cursul săptămânii trecute ar fi trebuit să aibă o întâlnire cu președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz, însă din cauza unor probleme, aceasta întrunire a fost amânată. Reamintim că deputatul Stelian Ion s-a testat pentru coronavirus, însă, din fericire rezultatul a fost unul negativ.

„Eu mă îndoiesc că vom face în Constanța o alianță cu PMP! Vă spun foarte sincer. Doar dacă se schimbă conducerea de acolo, poate cine știe… La nivel central, de Parlament, am avut o colaborare foarte bună cu colegii de la PMP, dar la Constanța să spunem foarte clar: PMP și, în speță, Claudiu Palaz, a făcut blat cu PSD și le-a făcut jocurile în toată această perioadă”, a spus Stelian Ion, în luna decembrie a anului 2019, în cadrul unei conferințe de presă.

Pe de altă parte, și Claudiu Palaz a declarat la începutul anului curent, în luna februarie faptul că Stelian Ion a tropilat PNL, fiind vorba, la acea dată la o uniune între PNL și USR.

Pe atunci, deputatul Stelian Ion, susținea varianta candidatului unic pentru PNL și USR, dar fără… PMP, PNL nu a spus „nu”, dar nici „da”, iar președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, consideră că putem să uităm de acest candidat unic în contextul în care Stelian Ion – inclus în sondajul PNL – a torpilat organizația liberalilor, cu privire la scandalul de la Lupoaică, așa cum a declarat acesta.

Este clar și faptul că liderul PMP, Claudiu Palaz ar putea să candideze la Primăria Constanța, anunțul a fost făcut indirect de președintele PMP, Eugen Tomac, în cadrul unui interviu online, acordat ziarului Focus Press.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.