Drept la replică – Primăria municipiului Medgidia

0
471

Referitor la conținutul articolului intitulat „Mai mare râsul: SPIT Medgidia a trimis o somație de plată unei persoane care a decedat acum 40 de ani”, publicat în data de 13.04.2021, în publicația Focuspress, pentru o corectă informare a opiniei publice, Primăria Municipiului Medgidia face următoarele precizări:

Defunctul menționat în articolul publicat figurează înregistrat în evidențele fiscale locale la rolul unic nominal nr. 18462/01.02.1999, având taxele și impozitele privind bunurile imobile declarate, achitate la zi. Conform art. 461 și art 463 din Legea 227/2015 privind Codul fiscal, obligația de a se declara la organul fiscal local revine contribuabilului în cazul dobândirii, înstrăinării sau modificării situației juridice a bunurilor imobile, în termen de 30 de zile. În cazul de față, Primăriei Municipiului Medgidia nu i s-a adus la cunoștință nicio modificare referitoare la statutul juridic al proprietății deținute. Persoana care a declarat bunurile imobile va rămâne pe rolul fiscal până la apariția de noi modificări.

Primăria Municipiului Medgidia a emis un act administrativ fiscal denumit decizie de impunere prin care se individualizează creanțele fiscale datorate pentru bunurile aflate în proprietate, pentru anul în curs. Decizia de impunere este titlu de creanță și nu act de executare așa cum în mod eronat autorul a inserat în articol. Potrivit dispozițiilor art. 230 din Legea nr. 207/2015, privind Codul de procedură fiscală, executarea silită începe prin comunicarea somației.

Deși conținutul acestui articol ar fi trebuit să fie caracterizat de obiectivitate și acuratețe, sintagmele folosite precum: “băşcălie”, ”mai are puțin și cere executarea silită a unei persoane moartă de 40 de ani”, ”Mai mare râsul”,  ”Ori COVID-ul afectează și alte organe ale corpului, pe lângă cele respiratorii, ori inspectorului respectiv îi ardea de glume”, ”În acest ritm vom ajunge ca morții să fie puși să plătească CAS, sub amenințarea că se vor ”trezi” cu sechestru pe locul de veci sau li se va suspenda dreptul de vot” demonstrează reaua-credință cu care a fost redactat materialul și intenția clară de a induce în eroare și de a manipula opinia publică dar și de a denigra atât imaginea instituției cât și a funcționarilor publici.

Având în vedere toate considerentele enumerate anterior, în conformitate cu normele legale în vigoare, vă solicităm să publicați integral acest drept la replică, în aceleași condiții ca articolul menționat. În cazul în care refuzați publicarea acestui drept la replică ne rezervăm dreptul de a apela la organele abilitate în acest sens. Ne exprimăm speranța că, pe viitor, pentru o informare corectă și obiectivă a opiniei publice, veți solicita și punctul de vedere al Primăriei Municipiului Medgidia, în cazul unor materiale de presă care vizează activitatea instituției noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.