DSP a sunat pentru a întreba despre starea de sănătate a unui pacient care murise de câteva zile

0
315
Foto arhiva

Reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu au făcut o gafă de proporții, din care rezultă modul defectuos în care aceștia țin evidența persoanelor bolnave de COVID-19, sau a celor care au fost vindecate.

Un bărbat a fost sunat de reprezentanții acestei instituții, fiind întrebat cum se simte tatăl său, diagnosticat cu COVID-19 şi decedat în urmă cu câteva zile. Culmea e că mama sa primise de la DSP aprobarea să participe la înmormântare.

Am fost sunat ieri dimineaţă să mă întrebe ce face tatăl meu. Am simtit ca mor eu când am auzit această întrebare. Tata era inmormântat cu o zi înainte. Şi-au cerut scuze, le-am spus să se documenteze. Apoi mă întrebau cum o cheamă pe mama, cum se numeşte medicul de familie al mamei. În ziua înmormântării am primit decizie pentru ca mama să participe la înmormântare. Deci ştiau cum se numeşte mama“, a declarat Ilie Brad, potrivit România TV.

El a precizat că tatăl său suferea de 18 ani în urma unei operaţii de fiere, nereuşită, şi că îl ducea periodic la spital.

L-am dus cu icter şi l-am adus mort de COVID“, a afirmat bărbatul, în condiţiile în care spune că înaintea internării tatăl său făcuse testul pentru COVID-19, care a fost negativ, potrivit aceleiași surse.

Ilie Brad a precizat că va dori să vadă documentele medicale ale tatălui său. În judeţul Sibiu, de la debutul pandemiei, s-au înregistrat 8.686 cazuri de coronavirus.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.