DSU a luat decizia mutării unor pacienți bolnavi cu noul coronavirus din spitalele unde gradul de ocupare depășește 75%

0
466

În seara de 23 aprilie a avut loc o alta ședință de lucru care a reunit toți reprezentanții instituțiilor abilitate în gestionarea situației generate de infectarea cu noul tip de Coronavirus.

Discuțiile au vizat problematicile avute în soluționare, incidente domeniilor de specialitate, și identificarea soluțiilor optime pentru eficientizarea misiunilor de răspuns, in sprijinul autorităților și a persoanelor aflate în dificultate.

Un aspect prioritar regăsit pe ordinea de zi a vizat transferul pacienților internați in Secțiile de terapie intensivă din țara, unde capacitatea maximă de primire a altor posibil pacienți diagnosticați cu Covid -19 depășește 75%.

Astfel, în cursul acestei zile au fost realizate două misiuni de transfer pentru 5 pacienți aflați în stare gravă ( intubați și ventilați mecanic) de la Piatra-Neamț la Iași și de la Brasov la Ploiești.

Transporturile s au realizat cu aeronave ale Inspectoratului General de Aviație al MAI, încadrate cu personal medical UPU-SMURD de la Iași și București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.