Dublă tentativă de asasinat: un fost premier pakistanez și un ambasador au scăpat cu viață

0
104

Ambasada Pakistanului în Afganistan a fost atacată vineri cu focuri de armă, un membru al forţelor de securitate ale ambasadei fiind rănit în incident, au anunţat oficialii de la Kabul, scrie Reuters.

Islamabadul afirmă că atacul a vizat asasinarea şefului misiunii pakistaneze în Afganistan, dar acesta a scăpat nevătămat. Nu se ştie încă cine se află în spatele atacului de la Ambasada Pakistanului. Potrivit unor surse, clădirea ambasadei a fost atacată cu focuri de armă dintr-o clădire învecinată.

Într-un atac separat comis tot vineri la Kabul, o persoană a fost ucisă într-un atac sinucigaş cu bombă, incident care a avut loc în apropiere de biroul fostului premier afgan, Gulbuddin Heykmatyar. Doi atacatori sinucigaşi cu bombă au vrut să îşi detoneze încărcăturile explozive în interiorul biroului său din Kabul. Potrivit informaţiilor, atacatorii au fost împuşcaţi mortal înainte de a reuşi să intre în clădire. Vestele explozive ale celor doi atacatori au fost detonate, totuşi, şi doi membri ai personalului de securitate au fost răniţi. Nicio grupare nu a revendicat atacul. Gulbuddin Hekmatyar este un fost lider de grupare militară, acuzat că a comis atrocităţi în timpul luptelor împotriva forţelor sovietice.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.