După ce au muncit alături de colegii de la DSP, medicii din cabinetele şcolare şi-au primit drepturile

0
716

SANITAS Constanța a reușit să rezolve, parțial, problema sporurilor pentru cadrele medicale detașate temporar, din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), odată cu declanșarea stării de urgență, în subordinea Direcției de Sănătate Publică (DSP). Mai exact, medicii și asistenții medicali respectivi au cerut egalitate în drepturi cu ceilalți colegi, mai ales că au lucrat în aceleași condiții.

Vorbim despre cadre medicale detașate de la cabinetele medicale școlare, pentru a-i ajuta pe colegii de la DSP, începând din luna martie, după declanșarea stării de urgență, în lupta pentru limitarea răspândirii coronavirusului. 

Sindicaliștii susțin că gradul de periculozitate a fost același, activitatea a fost aceeași, însă drepturile salariale au fost diferite. Medicii subordonați DGASPC primeau în continuare salariile aferente activității din cabinetele medicale școlare. Din acest motiv, reprezentanții SANITAS Constanța au cerut acordarea acelorași drepturi pentru toate cadrele medicale, potrivit legii. În acest sens, pe data de 4 mai, SANITAS a trimis către DSP Constanța o adresă prin care a cerut rezolvarea acestei situații în mod amiabil.

Au primit o parte din bani

Președintele SANITAS Constanța, Nicolae Manea, a declarat, pentru Focus Press, faptul că au fost acordate o parte din sporuri și s-au plătit orele suplimentare, însă încă mai sunt bani pe care medicii respectivi trebuie să-i primească.

Cu toții au muncit destul de mult, au ajuns până la 200 de ore suplimentare pe lună, de unde a apărut și diferența foarte mare. Până acum s-au plătit lunile martie, aprilie și mai. Iunie încă nu. Ieri au venit ștatele (miercuri, 8 iulie- n.r.), trebuie să le verificăm să vedem dacă sunt făcute bine, din punctul nostru de vedere, sau nu”, ne-a declarat Nicolae Manea, liderul SANITAS Constanța.

De precizat că detașarea medicilor din subordinea DGASPC a încetat de ceva timp, aceștia au revenit la vechile posturi, însă, potrivit lui Nicolae Manea, DSP-ul a cerut, recent, încă o serie de medici, întrucât numărul de cazuri de persoane infectate a crescut, însă nu au mai fost atâția medici disponibili.

În urmă cu circa 10 zile DSP a cerut un număr de oameni, din cauza creșterii numărului de cazuri de la Constanța, să-i ajute pe cei de la Epidemiologie. Dar nu mai vin atât de mulți, vin mai puțini. DSP avea nevoie de ei chiar mai devreme, dar au fost ocupați cu cabinetele școlare, au fost examenele la Bacalaureat”, a mai declarat Nicolae Manea.

De precizat că SANITAS a anunțat încă de acum două luni că, în cazul în care nu se vor rezolva aceste diferențe de bani, s-ar fi ajuns în instanță.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.