După ce și-au bătut joc de ei, familia procurorului Țucă vrea să recupereze caii lăsați să moară de foame pe câmp la Techirghiol

0
757
Cai legați pe marginea lacului Zarguzon. FOTO Focus Press

Scandalul cailor epuizați și lăsați de izbeliște pe câmp, la Techirghiol, aparținând familiei procurorului DIICOT Marius Țucă, continuă în instanță. Asta pentru că rudele acestuia au cerut anularea ordinului de plasarae a animalelor la o fermă privată.

Este posibil ca familia procurorului Marius Țucă să dorească recuperarea animalelor pe care, inițial, le-a lăsat de izbeliște. În luna ianuarie a acestui an, autorităţile au descoperit 35 de cai chinuiţi, ţinuţi în frig şi fără hrană dar și legați, pe un câmp din oraşul Techirghiol.

După mediatizarea acestei situații, s-a deschis o anchetă privind identificarea proprietarilor animalelor, iar  IPJ Constanța a emis Ordinul nr. 723177/24.01.2021 privind plasarea cabalinelor într-un adăpost aparținând unei ferme private din comuna Peştera.

Cei care au participat la prinderea cailor de pe câmp și care s-au ocupat de transportul acestora în adăpostul menționat, au precizat, la momentul acela, că animalele erau foarte slăbite, sufereau de frig și de foame, unele fiind destul de bolnave. Două exemplare au decedat, din această cauză, la scurt timp după ce au fost duse la fermă. Ulterior, caii au fost împărțiți în mai multe grupe și repartizați în mai multe adăposturi din județ.

Revenind în prezent, se pare că familia procurorului Țucă nu este de acord cu acel ordin al Consiliului Județean, motiv pentru care l-au atacat în instanță. Astfel, joi, 7 octombrie, pe rolul Tribunalului Constanța a fost înregistrată o acțiune pe contencios administrativ, înaintată de Marga și Cristian Țucă, privind anularea Ordinului nr. 723177/24.01.2021.

Instanța urmează a stabili data când va avea loc primul termen de judecată.

De precizat că, potrivit O.U.G. 175/2020, după 45 de zile, timp în care cabalinele au fost îngrijite, proprietarul a avut posibilitatea să ceară restituirea lor în termen de maximum 30 de zile de la data la care încetează aplicarea măsurii de plasare în adăpost. Numai că, din câte se știe, acest lucru nu s-a întâmplat, însă acum rudele procurorului Marius Țucă doresc să le recupereze prin instanță, solicitând anularea actului administrativ prin care s-a dispus plasarea lor în adăposturi.

Daniel ALBU

Calul a fost abandonat pe marginea drumului. FOTO Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.