După Ludovic Orban, încă trei parlamentari au demisionat din grupul parlamentar PNL

1
795
Parlamentul României - plenul Camerei Deputaților. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

După Ludovic Orban, încă doi parlamentari au demisionat din grupul parlamentar PNL. Este vorba despre senatorul PNL, Ovidiu Iosif Florean, dar și deputatul Alexandru Kocsis. Aceștia au anunţat, miercuri, 27 octombrie a.c., că se retrag din grupul parlamentar al PNL. Totodată și deputatul Antonel Tanase a demisionat din grupul parlamentar. În total sunt 51 de parlamentari ce vor demisiona.

UPDATE: În jurul orei 14.00 și fostul ministru al Dezvoltării, Ion Ștefan a demisionat din grupul parlamentarilor PNL.

„De astăzi mă retrag din grupul parlamentar al PNL şi voi activa, cel puţin temporar, ca deputat neafiliat. Nu demisionez din PNL, dar nici nu voi mai valida orgoliile politice ale unor copii bătrâni, Klaus Iohannis şi Florin Cîţu, persoane care nu sunt capabile să înţeleagă dramele umane care se petrec în jurul lor.

Am speranţa că PNL se va trezi în timp util şi va redeveni acel partid serios care a guvernat ţara anul trecut şi care, în campania electorală, a vorbit doar despre cum vom dezvolta România cu bani europeni”, a spus Alexandru Kocsis în plenul Camerei Deputaţilor. 

Pe de altă parte, senatorul Ovidiu Florean, a declarat chiar din ziua în care Ludovic Orban și-a depus demisia, că îl va susține și îl va sprijini în continuare pe fostul lider PNL:

„Indiferent ce se va întâmpla pe viitor, eu voi rămâne fan Ludovic Orban și îl voi sprijini cu toată puterea mea, de câte ori voi putea, pentru că e un liberal veritabil, un liberal adevărat și un om de un milion de puncte”, se arată în postarea lui Ovidiu Florean pe Facebook. 

Fostul premier Ludovic Orban a demisionat din grupul parlamentar PNL: ”S-a creat o criză politică artificială, din motive neînțelese de niciun cetățean român!

„Am cerut cuvântul pentru a informa plenul că, începând de astăzi, m-am dezafiliat, m-am retras din grupul Partidului Național Liberal, și îmi voi continua activitatea ca parlamentar neafiliat.

Motivul principal al deciziei mele este legat de ceea ce reprezentăm noi, parlamentarii României, din forul reprezentativ al României. Obligația morală pe care o am față de cetățenii care au avut încredere în mine și în PNL este aceea de a-mi respecta angajamentele pe care le-am luat în campania electorală față de cetățenii români.

Din păcate, astăzi, nu am altă soluție pentru a fi consecvent în onorarea obligațiilor morale pe care le am față de cetățenii români care ne-au acordat încrederea, decât de a mă despărți, sper că temporar, de colegii mei din grupul parlamentar”, a declarat, marți dimineața, 26 octombrie a.c., Ludovic Orban. 

L.M.

1 COMENTARIU

  1. Cîțu este un om închis, frustrat, care încearcă să compenseze multele sale defecte printr-o atitudine de dictator-șef care nu aduce nimic bun Romaniei si PNL-ului. Poate ar fi timpul să se găsească unul care are nu doar darul negocierii, ci și cele ale bunului simț, onestității, care să fie priceput și patriot. Altcineva mai bun decat Citu nu este deloc greu de gasit! PNL are asemenea oameni dar, kvj si rares bogdan insista cu paiata, omul de paie care le duce lor, talibanilor din jurul lui Citu la indeplinire intocmai si la timp, toate marsaviile! Presedintele Werner peste doi ani pleaca si nu-l mai intereseaza ca face praf PNL! El vrea sa-si stearga toate zoaiele cu mana unui obedient ca cacatu asta, dar PNL va pierde imens din mizeria asta concertata de kvj si rares bogdan!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.