După un schimb de terenuri inițiat de Mazăre, vor să construiască o vilă turistică deși nu au accesul asigurat

0
1671

Nasipe și Șervet Mamut vor să construiască o vilă turistică lângă Hotel Spendid. Terenul l-au obținut în urma unui schimb cu Primăria, inițiat de Radu Mazăre, iar acum au propus un Plan Urbanistic de Detaliu, care se află în dezbatere publică.

Nasipe și Șervet Mamut propun un Plan Urbanistic de Detaliu pentru terenul pe care îl dețin în Mamaia și pe care vor să construiască o vilă turistică cu patru etaje. Constănțenii pot trimite observații prin e-mail (primarie@primaria-constanta.ro), prin poștă (B-dul Tomis nr. 51, et. 1, Serviciul Strategii Urbane) sau le pot depune la Registratura Primăriei, la Centrul de Informare Cetățeni din incinta City Park Mall. Acestea pot fi transmise până pe 5 aprilie a.c.

Cei doi investitori au obținut certificatul de urbanism pentru elaborarea P.U.D. în iunie 2019 (pentru un bloc cu trei etaje, însă), dar până acum nu au propus un astfel de document de urbanism.

Potrivit Memoriului tehnic, aceștia doresc ca noul imobil, din vecinătatea Hotelului Splendid, să aibă un regim de înălțime D+P+3-4R, pe terenul de pe care a fost demolată Vila 19, după obținerea autorizației în acest sens.

Terenul de 440mp, din fața Grand Ballroom Melody, a fost obținut în urma unui schimb cu Primăria Constanța, în 2004, inițiat de Radu Mazăre, care susținea că Nasipe și Șervet Mamut au fost afectați de aplicarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru Stațiunea Mamaia, mai exact proprietatea pe care o dețineau: lot nr. 12, careul nr.22.

„Prin Contractul de Vânzare-Cumpărare încheiere de autentificare nr. 2.584/04 iulie 2003, d-nii Mamut Şervet si Nasipe dobândesc dreptul de proprietate asupra terenului în suprafaţă de 430,96 mp (417,18 mp – conform măsurători), situat în municipiul Constanța, staţiunea Mamaia, lot nr. 12, careul nr. 22.

Prin aplicarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru Staţiunea Mamaia este afectată proprietatea Mamut Şervet și Nasipe.

Având în vedere interesul local și necesitatea respectării documentaţiilor de urbanism aprobate de Consiliul Local, respectiv Planul Urbanistic de Detaliu – Staţiunea Mamaia, Zonele A, B, C, D, propunem aprobarea unui schimb de terenuri între Municipiul Constanța și Mamut Şervet, căsătorit cu Mamut Nasipe.

Primăria Municipiului Constanta propune, pentru efectuarea schimbului, terenul în suprafaţă de 420,03 mp, situat in Staţiunea Mamaia, zona Vila 19, teren proprietate privată a municipiului Constanța“, se arăta în Referatul Direcției de Patrimoniu a Primăriei din 2004.

Accesul în noul imobil se va face din aleea dintre Melody și Hotelul Splendid, dar pentru amenajarea acestuia familia Mamut propune cumpărarea unei suprafețe de 34mp din domeniul public.

Procentul de ocupare a terenului va fi de 39%, iar coeficientul de utilizare, de 2,17

Cei doi susțin că noua vilă turistică nu va afecta însorirea niciunei constructii existente, deoarece nu există camere de locuit pe zonele umbrite de aceasta

Pe teren se vor amenaja minimum opt locuri de parcare, dar și 25mp de spațiu verde, restul de până la 44mp, necesar, pe acoperișul tip terasă și/sau pe fațade.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.