După valul de turiști din minivacanță, Primăria Tulcea face parcare pentru ei

0
1798

Mini-vacanța de Paște și vremea bună au adus în orașul Tulcea, mulți vizitatori ce au avut ca destinație principală Delta Dunării. Ca în fiecare an, traficul a fost îngreunat de sosirea turiștilor, rătăciți pe străzile orașului în căutarea locurilor de parcare.

După această situație, administrația publică locală a învățat un lucru. Un teren intravilan se va transforma într-o primă parcare cu abonamente pe termen mediu, destinată cu precădere turiștilor, în zona ,,Dedeman”. Scopul este aerisirea traficului și reducerea presiunii asupra locurilor de parcare din oraș.

Accesul va fi facilitat prin semnalizare rutieră adecvată, iar situația locurilor libere va fi accesibilă online, prin intermediul unei aplicații.

Pentru ca turiștii să fie lipsiți de orice grijă, parcarea va fi dotată cu barieră, pază și supraveghere video, iar pentru facilitarea accesului în oraș, în proximitate vor fi prevăzute stații STP și taxi.

Este prevăzută o taxă modică, reglementată odată cu regulamentul privind regimul parcărilor, care va intra în vigoare în acest an“, a declarat Ștefan Ilie, primarul municipiului Tulcea.

Acesta a precizat ca taxa de parcare urmează a fi calculată și dezbătută, iar plata se va putea face prin toate cele trei metode cunoscute: cash, sms sau card bancar.

Bugetul local prevede investiții pentru parcări în valoare de de 2 milioane de lei. În afară de acest prim proiect, urmează a se realiza alte 3 parcări, dintre care una va fi destinată, de asemenea, turiștilor.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.