E posibil să nu putem preschimba cărțile de identitate nici după 15 aprilie

0
694
Carte de identitate. FOTO FP

Serviciul Evidență Persoane din cadrul Primăriei Constanța nu poate nici acum să elibereze cărți de identitate noi. Poate după 15 aprilie a.c.

Primăria Constanța anunță că cererile depuse pentru preschimbarea actelor de identitate după data de 9 februarie ar putea fi rezolvate de la jumătatea lunii aprilie, cu mențiunea că imediat ce vor apărea date noi despre această situație va reveni pentru informarea cetățenilor.

Această situație ar fi cauzată de unele probleme tehnice pe care le întâmpină Direcția de Evidență a Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, independente de Primăria Constanța. Întârzierile sunt provocate de lipsa materialelor necesare pentru producerea, respectiv eliberarea cărților de identitate. S-a schimbat furnizorul care producea materialul plastic, iar noile utilaje nu sunt compatibile cu dispozitivele existente.

Astfel, în această perioadă, Serviciul Evidență Persoane din cadrul Primăriei Constanța poate doar înregistra cererile de preschimbare a documentelor de identitate, fără a putea elibera cărți de identitate.

„Reamintim faptul că Legea 55/2020, privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, art.4 alin.(5) precizează clar că documentele eliberate de autoritățile publice care expiră în perioada stării de alertă își păstrează valabilitatea pe toata perioada stării de alertă și 90 zile de la încetarea acesteia. Facem precizarea că în categoria documentelor eliberate de instituţiile şi autorităţile publice intră și documentele de identitate, astfel că documentele de identitate expirate după data de 01.03.2020 își păstrează valabilitatea pe perioada mai sus menționată și pot fi utilizate de către titulari în relația cu instituțiile publice și persoanele juridice de drept privat, care au obligația de a le accepta.

Pentru orice informație și pentru evitarea deplasărilor, vă rugăm să folosiți următoarele date de contact: Serviciul Evidență Persoane – număr de telefon : 0241/661.510, adresa de mail:  evidentapopulatiei@primaria-constanta.ro“, a transmis Biroul de presă al Primăriei Constanța.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.