Ecaterina Lupu, actriţă a Teatrului de Stat Constanța: „Publicul constănțean este din ce în ce mai numeros la fiecare spectacol al nostru”

0
2000

Atenția spre cultură- spectacole de teatru, muzică, expoziții sau vernisaje, începe să ia, din nou, amploare în orașul de la malul mării. Biletele la spectacolele de la Teatrul de Stat Constanța se vând până la epuizare, semn că publicul larg a prins gustul acestora. Tinerii, persoanele de vârsta a doua și chiar de vârsta a treia merg în fiecare weekend să se bucure de actul artistic pregătit de TSC.

Actorii Teatrului de Stat sunt extrem de implicați cu fiecare spectacol. Aici, întâlnim și actori foarte tineri și talentați. Vă propunem să îi cunoașteţi!

Ecaterina Lupu a debutat, în urmă cu trei ani, la Teatrul de Stat Constanța, iar primul spectacol în care a jucat a fost „Lasa-mă să intru (Let me in)”. Ecaterina este din Bacău și a absolvit UNATC „I.L. Caragiale” în 2019, unde a terminat şi masterul. Tot pe atunci a ajuns și la Teatrul de Stat Constanța, îmbinând cursurile cu spectacolele.

„Am fost sunată să merg la un casting în București, iar după Vlad Cristache mi-a spus că voi merge la Constanța pentru spectacol, stau o lună, dar apoi am rămas. Publicul constănțean era în număr tot mai mare cu fiecare spectacol, public tânăr, vârstă mijlocie, chiar și oameni vârstnici. Publicul poate fi educat spre această ramură. Aici au loc spectacole noi, suntem actori tineri, alți regizori (…) Spectacolul meu de suflet rămâne “Jocuri în curtea din spate” Actoricește acest spectacol te provoacă foarte tare, deoarece trebuie să jucăm mai multe roluri, îmbinăm mai multe personaje, totul se întâmplă pe față, trecem de la o stare la alta, de la un context la altul și este delicios să fac asta (…) Cred că sunt aplecată spre rolurile dramatice, încă nu mi-am descoperit partea comică, identitatea mea comică așteaptă să fie descoperită”, spune Ecaterina Lupu.

Iar cum tinerii de la TSC sunt extrem de talentați, pot îmbrăca haina diferitelor personaje imediat. De curând au participat la Festivalul Finisterra, organizat de Teatrul Național São João din Porto și UTE în perioada 27 ianuarie-25 februarie, cu spectacolul Prometeu’22. În PortoPROMETEU’22 a fost prezentat de două ori, tot în cadrul festivalului.

Prometeu’22 este o coproducție a Teatrului Maghiar de Stat Cluj – SNT Drama Ljubljana – Teatrul de Stat Constanța. Spectacolul este bazat pe tragedia antică „Prometeu înlănțuit” de Eschil, spectacolul se joacă în limbile maghiară, română, slovenă și engleză.

„În Porto a fost extraordinar. Spectacolul este ciudat, interesant, provocator. Noi jucăm în patru limbi. A fost foarte greu la început. Spre exemplu, eu am o scenă de vreo 20 și ceva de minute, alături de Igor Samobor: ne răspundem la replici, eu în română, el în slovenă. Așa că, pentru a ști când să ne răspundem la replici, a trebuit să ne reținem ultimele cuvinte din replică. Am lucrat pe intenție. Eu am o replică în care zic: “Mai bine moartă dintr-o dată, decât să pătimesc în fiecare zi atât de crunt” – pe aceasta o urlu, pentru că atunci eu mă arunc, Igor trebuie să mă întrerupă cu replica lui în slovenă și pentru a ști când să intervină, eu de fiecare dată urlam această replică. Spectacolul este subtitrat, publicul ar fi știut  dacă am fi greșit replicile”, a relatat Ecaterina Lupu.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Igor Samobor, Domen Novak, Eva Jesenovec (SNT Drama Ljubljana), Cătălina Mihai, Florin Aioane, Ecaterina Lupu, Mirela Pană, Dana Dumitrescu (Teatrul de Stat Constanța), Gábor Viola, Áron Dimény, Tamás Kiss, Anikó Pethő, Eszter Román, Zsolt Bogdán, Andrea Vindis, Melinda Kántor (Teatrul Maghiar de Stat Cluj).

Pe Ecaterina Lupu o puteți vedea în mai multe spectacole la Teatrul de Stat Constanța, între care: „Jocuri din curtea din spate”, „Doi tineri din Verona”, „8 Tați”, „Meciul de comedie”.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.