EDITORIAL. Marea promisiune cu parcarea gratuită pe timpul nopții este, de fapt, o mare țeapă

3
807

Săptămâna trecută, primarul Vergil Chițac ne promitea că nu vom mai plăti taxa de parcare noaptea, în tot municipiul Constanța. Edilul-șef propune, însă, acum, consilierilor locali să o elimine doar până la 15 septembrie a.c.

După ce foarte mulți constănțeni au atacat administrația locală pentru că trebuie să plătim taxa de parcare până și după ora 20.00, iar apoi turiștii s-au arătat nemulțumiți de sistemul de taxare și de câți bani trebuie să plătească în Mamaia, primarul Vergil Chițac a venit cu marea veste, pe plaja Fratelli: nu se va mai plăti parcarea pe timpul nopții!

Surpriză, însă! Edilul-șef propune, acum, consilierilor locali ca, de fapt, taxa pentru parcare pe timpul nopții să fie eliminată doar până la 15 septembrie a.c. Apoi, constănțenii să plătească iar!

Asta, deși, la conferința de presă de săptămâna trecută Vergil Chițac nu a spus așa ceva: a declarat că se elimină taxa de parcare pe timpul nopții în tot municipiului. Atât și nimic mai mult!

Așadar, de fapt, marea promisiune este o mare țeapă. Nimic altceva. Primarul pare să fi cedat presiunii și să anunțe „marea salvare a turismului din Mamaia“. Dar după sezonul estival, când atenția țării se mută de pe stațiunile litorale, constănțenii iar să plătească pentru a parca și după ora 20.00, să nu sărăcească bugetul local.

Oare faptul că locuitorii reclamă de atâta timp acest lucru nu îl interesează pe primarul orașului? Doar a susținut că este primarul Constanței, nu al stațiunii Mamaia! Pare, cumva, că i s-a cerut de la centru să facă ceva ca să nu se mai plângă toată țara de taxele de parcare din municipiul de la malul mării, până trece sezonul și, iar, acestea nu îi mai deranjează decât pe constănțeni.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța ne-a declarat că a fost stabilit termenul de 15 septembrie a.c. (de când oricum nu se mai plătește taxa de parcare în Mamaia) deoarece, în prezent, se discută modificări mai ample care să fie aduse Regulamentului parcărilor.

Dar, despre schimbarea regulamentului, consilierii locali ne tot anunță de atâta vreme. Cei de la USR și PNL au depus, până la urmă, un set de modificări în atenția primarului, acesta le-a analizat mai multă vreme și nu e de acord cu toate, așa că va organiza o întâlnire cu aleșii locali, pentru a le discuta pe fiecare. Iar apoi proiectul de modificare a Regulamentului parcărilor va intra în consultare publică. După aceea, va fi votat de Consiliul Local. Și uite așa va fi depășit termenul de 15 septembrie și vom ajunge să plătim, din nou, taxa de parcare și pe timpul nopții.

Reamintim că și consilierii PSD au depus un proiect de modificare a regulamentului la începutul lunii mai a.c. Dar, probabil, acesta a rămas într-un sertar.

Singura speranță e ca aleșii locali să propună joi, 21 iulie a.c., în ședința de la ora 14.00, un amendament pentru ca taxa de parcare de pe timpul nopții să fie eliminată pentru totdeauna. Iar acesta să fie aprobat. Așadar, să le scriem consilierilor locali pe toate canalele de comunicare, poate îi convingem că avem nevoie de o astfel de decizie: prețurile au crescut și la Constanța, nu e greu doar pentru turiști.

Valentin ISPAS

Citește și:

3 COMENTARII

  1. Asta isi bate joc de noi????Nu l a boscorodit nimeni pe nesimtitul asta ????Cu prima ocazie cd iese in public va primi oua clocite pe fata aia de amiral parat!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.