EDITORIAL Sătul să se tot facă de râs din cauza buruienilor, primarul a instituit “Taxa Vergil” – un mod de a-și masca incompetența

1
569
”Taxa Vergil”, nou instituită la Constanța

“Taxa Vergil”. Așa ar trebui să sune noua găselniță a lui Chițac. Sau “Taxa pe iarbă”. De fapt, la cât de aberantă este, s-ar putea numi oricum. Cert este că noua taxă pentru întreținerea spațiilor verzi, scornită de amiral, are rolul de a masca incompetența.

Da, incompetența de care a dat dovadă în primăvară, când s-a trezit cu buruienile cât casa de mari în tot orașul, neavând cine să le taie. E firesc să își dorească să nu se mai facă de rușine, dar nici să-i pui pe cetățeni să plătească întreținerea parcurilor sau a altor spații verzi, pentru că tu, ca primărie, nu ești în stare să gestionezi astfel de probleme.

O familie formată din 4 persoane va trebui să plătească 200 de lei anual. Pentru ce? Pentru ca să-l audă pe primar spunând că în Constanța nu plouă, că e ca în Dubai, iar pentru asta cetățeanul trebuie să bage mâna în buzunar.    

În curând vom avea taxa pentru întreținerea iluminatului public, taxă pentru aerosoli, valabilă pentru cei care locuiesc aproape de mare și care respiră aerul tare al dimneții GRATIS (auzi la ei, cât tupeu!), apoi vor fi introduse taxele pentru trama stradală –valabilă pentru supraponderali, respectiv taxa de trecere prin pasajele pietonale de la Tomis și de la gară, pentru că și acelea se întrețin tot cu bani, nu-i așa?

Știu că, în general, taxele sunt plătite astfel încât plătitorul să poată beneficia de ceva. Plătim taxa de rovinită ca să putem circula cu mașina pe drumurile naționale etc. Plătim taxa de parcare (ha, ha) pentru a putea parca într-un anumit loc sau într-o anumită zonă. Plătim o taxă de timbru la instanță, pentru a putea beneficia de serviciile oferite de justiție. În cazul taxei pentru spațiile verzi, care sunt beneficiile plătitorului? Poate fuma iarba? Poate ieși la grătar prin oraș? Dacă nu o plătește, ce i se va întâmpla?

Punem întrebări pe care și le poate pune oricine, pentru că orașul Constanța a ajuns, peste noapte, un oraș în care deciziile se iau ”pe persoană fizică”, neinteresând pe nimeni ce anume dorește constănțeanul. Domnule Chițac, dacă ursitoarea dumneavoastră ar locui în orașul ăsta, sigur și-ar blestema ziua în care v-a ursit să ajungeți primar.

DanielALBU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.