Edward Iordănescu, despre restanţa cu Farul: “Vom avea un meci mai greu la Constanţa. Mi-aş fi dorit să nu fie aşa aproape”

0
43

Antrenorul echipei FCSB, Edward Iordănescu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că şi-ar fi dorit ca meciul restanţă din etapa a 13-a a Ligii I, cu Farul Constanţa, să nu fie programat atât de repede, având în vedere că mulţi dintre jucătorii săi nu şi-au revenit în totalitate după infecţia cu Covid-19.

Sincer, aş fi vrut ca acest meci să fie reprogramat a doua oară, dar mă mulţumesc totuşi că a fost reprogramat. A ajuns să ne bucure normalitatea. Din informaţiile mele regulamentul este simplu, un singur jucător dacă ai infectat cu Covid şi în total nu reuşeşti să ai 13 jucători pe foaia de joc, meciul se amână. Deci nu ştiu unde ne-a fost făcut un favor, dar s-a dorit să se creeze o presiune artificială şi să fim puşi într-o lumină care nu ne favorizează. Din fericire cei care conduc fotbal românească au luat decizia corectă. Eu ca antrenor mi-aş fi dorit ca acest moment să nu fie atât de aproape pentru că aveam nevoie de timp pentru a recupera jucătorii. Dar acesta este un alt subiect, bine că se va juca şi rezultatul se va decide pe teren”, a declarat Iordănescu.

El a precizat că a adaptat programul de antrenament în funcţie de starea de sănătate a jucătorilor săi: “Din păcate trebuie să ne adaptăm la starea lor, pentru că au fost mulţi jucători care au avut probleme. De data asta trebuie să mă adaptez mai mult ca niciodată la starea echipei şi la starea jucătorilor Din păcate trebuie să avem răbdare cu ei, să luăm încet, încet. Sunt jucători care resimt diverse probleme. Nu te joci cu sănătatea, trebuie să avem răbdare“.

Tehnicianul se aşteaptă la o partidă dificilă cu formaţia pregătită de Gheorghe Hagi, despre care a spus că este un antrenor foarte bun.

Ne aşteptăm la un meci dificil, pentru că întâlnim o formaţie pe care eu o apreciez foarte mult, o echipă cu o filozofie bine definită, care încearcă un fotbal pozitiv şi încearcă să creeze foarte multe situaţii de poartă. Nu este uşor să joci după patru zile cu jucători care vin după o perioadă de inactivitate, apoi un al treilea joc într-o singură săptămână, dar trebuie să depăşim aceste bariere din toate punctele de vedere, în special mental, şi să facem un joc bun şi să mai punem trei puncte în clasament. E foarte important să prelungim această serie de victorii, dar şi adversarii noştri sunt motivaţi. Sunt sigur că vom avea un meci mai greu la Constanţa, cu un antrenor pe care eu îl apreciez foarte tare, cu jucători cu calitate individuală, care sunt sigur că ne vor crea probleme. Noi trebuie să ne reglăm din punct de vedere mental, emoţional, să încercăm să depăşim sechelele pe care le mai avem şi să ne ridicăm la un nivel bun care să ne permită să aşteptăm un rezultat pozitiv. Clar programul nu este uşor“, a mai spus Iordănescu.

Partida restantă Farul Constanţa – FCSB, din cadrul etapei a 13-a a Ligii I, amânată din cauza numărului mare de cazuri de Covid-19 de la echipa bucureşteană, se va disputa joi, de la ora 20:30.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.