Elevii care au nevoie se pot înscrie la Școala după școală

0
192
Foto Arhivă

Elevii constănțeni aflați în risc de părăsire timpurie a școlii și/sau în risc ori în situație de eșec școlar se pot înscrie la programul „Școala după școală“ până miercuri, 03 martie a.c.

Ministerul Educației a publicat, în Monitorul Oficial nr. 186 din 24 februarie 2021, Ordinul nr. 3.300 din 19 februarie 2021, privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului național pilot de tip „Școala după școală“, pentru elevii până la clasa a VIII-a inclusiv.

Scopul principal al acestui programului național pilot este organizarea, în școlile cu clase de învățământ primar și gimnazial, de activități remediale, în vederea acordării de sprijin elevilor pentru formarea competențelor specifice, sporirea șanselor de succes școlar și de acces la niveluri superioare de educație și diminuarea riscului de părăsire timpurie a școlii, începând cu semestrul al II-lea al anului școlar 2020-2021.

Pentru a putea participa la Programul pilot de tip „Școala după școală“ sunt eligibili elevii până la clasa a VIII-a inclusiv, aflați în risc de părăsire timpurie a școlii și/sau în risc ori în situație de eșec școlar, în special cei care nu au avut acces sau au avut acces deficitar la activitățile educaționale desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului, precum și elevii aparținând grupurilor vulnerabile, cum ar fi elevi romi, elevi din mediul rural, elevi cu dizabilități și elevi din comunitățile dezavantajate economic, care îndeplinesc cel puțin unul dintre următoarele criterii:

  1. nu au avut acces sau au avut acces deficitar la activitățile educaționale desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului, întrucât nu dispun de echipamente informatice proprii sau nu beneficiază de conexiune/conexiune fiabilă la internet;
  • se află în situație de corigență la sfârșitul semestrului I al anului școlar 2020-2021 sau au situația școlară neîncheiată la cel puțin o disciplină;
  • au nevoie de ore remediale, necesitate dovedită de rezultatele școlare obținute în semestrul anterior sau la evaluarea inițială de la începutul semestrului în derulare.

Înscrierea în acest program se realizează prin depunerea documentelor la unitatea de învățământ unde funcționează elevul până miercuri, 03.03.2021. La nivelul județului Constanța s-au centralizat, până în prezent, solicitări pentru aproximativ 1.000 de elevi.

Activitățile care se vor realiza vin în întâmpinarea nevoilor reale de pregătire a elevilor și oferă o intervenție individuală, în funcție de progresul realizat de către fiecare elev în cadrul procesului educațional derulat până în prezent, conform condițiilor impuse de situația pandemică înregistrată la nivel național“, a afirmat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.