Elevii celor două licee din Hârșova, sfătuiți de polițiști cum să nu cadă victime traficanților de persoane

0
34
Polițiștii au desfășurat activități preventive în rândul elevilor.

La data de 4 octombrie a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu reprezentanți din cadrul Centrului Regional împotriva Traficului de Persoane Constanța și Direcției Județene pentru Sport si Tineret Constanța, au desfășurat activități informativ-preventive la Liceul Teoretic ,,Ioan Cotovu” și Liceul Tehnologic ,,Carsium”, din localitatea Hârșova.

Poliţiştii au purtat discuţii cu elevii privind principalele problemele cu care aceştia se pot confrunta, reamintindu-le totodată efectele negative ale unei conduite violente.

În cadrul activităților, au fost abordate teme legate de delincvenţa juvenilă, absenteismul şcolar, traficul de persoane, scopul acestora fiind informarea și responsabilizarea elevilor asupra riscurilor la care se pot expune, prin lipsa adoptării unui comportament responsabil.

Elevii au fost încurajaţi să fie prudenţi în relaţiile cu persoanele cunoscute întâmplător și să aibă o relaţie deschisă cu familia, iar atunci când se confruntă cu o situaţie neplăcută, să ceară sprijinul părinților și al cadrelor didactice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.