Elevii constănţeni vor călători gratuit și în acest an școlar

0
247

Elevii vor călători gratuit la Constanța și în acest an școlar. Pentru a putea beneficia de gratuitatea serviciilor publice de transport local, elevii din învățământul preuniversitar acreditat / autorizat trebuie să solicite abonament lunar centrelor de emitere a documentelor de transport public local de pe raza municipiului Constanța, în baza următoarelor documente:

carnetul de elev (copie xerox) / adeverință emisă de unitatea de învățământ vizată prin ștampilă pentru anul în curs, completate cu toate datele de identificare;

carte de identitate (copie xerox) / certificat de naștere (copie xerox) (la prima emitere a abonamentului);

fotografie 3/4 (la prima emitere a abonamentului).

În luna septembrie, elevii pot prezenta, în locul carnetului de elev, adeverința emisă de unitatea de învățământ din care fac parte.

Începând cu luna octombrie 2020 toate abonamentele pentru elevii din învațământul preuniversitar se vor elibera în baza carnetului de elev vizat pe anul școlar 2020/2021;

Se vor elibera abonamente gratuite lunar (cu valabilitate 1-31 ale lunii calendaristice (respectiv 28/ 29/ 30 în funcție de luna în cauză).

Declarația de consimțământ se va solicita la o primă introducere în sistem. În cazul în care aceasta a fost inregistrată în anii anteriori, nu mai este necesară o nouă depunere.

Reamintim că, până acum, toți elevii care erau înscriși la o unitate de învățământ de pe raza municipiului Constanța călătoreau gratuit prezentând doar carnetul de elev vizat pe anul în curs sau o adeverință de școlarizare. Nu era nevoie de alte documente care să ateste calitatea acestora.

Din păcate, din acest an școlar, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr.435/2020, elevii constănțeni trebuie să solicite lunar eliberarea unui abonament pentru a călători gratuit cu CT BUS .

Beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport în comun ale CT BUS elevii din învățământul preuniversitar – persoana care urmează cursurile de stat sau particular acreditat / autorizat la una din următoarele forme de învățământ:

  1. învățământ preșcolar;

2. învățământ primar care cuprinde clasa pregătitoare și clasele I- IV;

3. învățământ secundar (învățământ secundar inferior sau gimnazial, care cuprinde clasele V-VIII, învățământ secundar superior: liceal, care cuprinde clasele IX – XII/XIII, învățământ profesional cu durata de minim 3 ani).

4. învățământ terțiar nonuniversitar (postliceal).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.