Elevii, revoltați: Iresponsabilitatea autorităţilor ajunge să fie suportată de buzunarele familiilor noastre

0
33
foto cu rol ilustrativ

Consiliul Naţional al Elevilor se arată revoltat de faptul că, deşi problematica transportului elevilor persistă de ani de zile, Guvernul României nu doreşte, nici acum, când rata abandonului şcolar şi preţurile practicate de operatorii de transport cresc într-un ritm accelerat, să accepte propunerile făcute de reprezentanţii elevilor: introducerea, în bugetul de stat, a unor sume care să acopere cheltuielile de transport ale elevilor, ca ele să fie ulterior transferate, prin cote defalcate din taxa pe valoare adăugată, către consiliile judeţene, ei fiind cei responsabili de gestionarea serviciilor de transport de la nivel judeţean.

În acest sens, elevii reprezentanţi solicită ferm Guvernului României să ţină cont de realitatea din teren şi să îşi asume, la nivelul întregii coaliţii de guvernare, trecerea la subvenţionarea cheltuielilor de transport ale elevilor începând cu luna ianuarie 2023.

“Din nou, iresponsabilitatea autorităţilor ajunge să fie suportată de buzunarele elevilor şi familiilor acestora. Este inacceptabil faptul că Guvernul României nu a înţeles, nici până acum, că o lipsă de asumare a creşterii alocărilor bugetare pentru transportul elevilor reprezintă un atac flagrant la sistemul de educaţie, care nu poate avea nicio justificare. Soluţia este în faţa noastră şi ea trebuie aplicată în cel mai scurt timp: trecerea de la decont la subvenţie, aşa cum de altfel se propunea şi în proiectul de Lege a învăţământului preuniversitar. Oricine blochează implementarea unor mecanisme funcţionale de subvenţionare a transportului elevilor se face vinovat de creşterea ratei abandonului şcolar în România şi ar trebui să plece din funcţie imediat”, a declarat Robert Avram, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.