VIDEO: Europarlamentarul USR Nicolae Ștefănuță, prezent la Constanța, împreună cu președintele Senatului României, Anca Dragu

0
145

Sâmbătă, 10 iulie a.c., de la ora 10.30, europarlamentarul U.S.R. Nicolae Ștefănuță a susținut o conferință de presă.

La această întâlnire cu jurnaliștii a participat și Anca Dragu, președintele Senatului României, senatorul Remus Negoi, viceprimarul municipiului Constanța Florin Cocargeanu, precum și consilierul local Dumitru Caragheorghe, președintele Filialei Județene USR Constanța.

Primul a luat cuvântul europarlamentarul USR Nicolae Ștefănuță:

„De opt luni, de când sunt în Parlamentul European, activitatea mea se desfăşoară în special în domeniile mediului, sănătăţii şi bugetului. În acest timp, m-am preocupat de soarta pădurilor din Europa, de educație, de Mecanismul european de protecţie civilă, de crizele provocate de lipsa medicamentelor din diverse țări europene, de Planul european de combatere a cancerului.

Din Comisia pentru mediu şi cea pentru buget, voi avea grijă ca proiectele pentru protecţia mediului să primească suficienţi bani, pentru a evita catastrofa climatică.

Sunt foarte mândru că datorită muncii mele și a echipei mele, am avut echipamentele medicale necesare în contextul pandemiei. Am lucrat foarte mult la achizițiile de vaccinuri, acum un an acestea erau un vis. Fiind în echipa de buget, am achiziționat aceste lucruri. Acum noi avem foarte multe vaccinuri antiCOVID-19. Noi care aparținem lumii întâi, deoarece facem parte din Uniunea Europeană, aveam două milioane de vaccinuri. Avem și Certificatul de Vaccinare funcțional.

Pe partea de mediu, sunt aici astăzi pentru că voi urca pe un vas Frontex (pentru New Europe, din care face parte USR), ca să vedem deșeurile din Marea Neagră. Bugetul agenției Frontex este foarte important. Un sfert din agenții care lucrează pentru Frontex, care patrulează, sunt români.

Un alt subiect este cel al cancerului, eu fac parte din comisia în ceea ce privește cancerul. Acolo avem niște probleme foarte mari, voi merge aici, la Constanța, pentru a vedea care este situația“.

Anca Dragu prezidează comisia din Parlament pentru cancer. 

Sunt co-președintele Comisiei pentru combaterea cancerului. Am înființat această comisie pentru a umple un gol. Din nevoia de a avea o strategie pentru lupta împotriva cancerului. Practic, este o zonă goală în România. În 2020, a fost lansată o strategie la nivelul U.E. și am vrut să beneficiem și noi de programele gândite la Bruxelles.

Vor fi dialoguri între comisiile de specialitate din statele membre, 4 miliarde de euro fiind alocate de U.E. pentru astfel de proiecte. Iar România trebuie să fie în prima linie a țărilor care vor demara proiecte de prevenţie, tratare, reintegrarea în societate a celor care au suferit de această boală“, a spus Anca Dragu.

Mai multe detalii despre subiectele discutate în cadrul conferinței de presă, în materialul video.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.