Evaluarea Națională 2020! Copiii sunt chemați la centrele de examinare la ora 07.00. Monica Anisie: “Lucrările vor fi corectate în alte județe”

0
293

Peste 5.900 de absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține Evaluarea Națională la Constanța, sesiunea 2-27 iunie 2020. Accesul în centrele de examinare pentru elevii care participă luni la prima probă a Evaluării Naționale 2020 se va face până la ora 8:30, urmând ca fiecărui elev să-i fie măsurată temperatura, în cadrul măsurilor de luptă împotriva epidemiei COVID-19, a anunțat duminică ministrul Educației, Monica Anisie. Aceasta a recomandat ca, în cadrul în care temperatura unui elev este peste 37,3 grade, temperatura să fie măsurată de încă trei ori, la un interval de 2 – 5 minute.

Conferință de presă susținută de Ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, la sediul ministerului

Conferință de presă susținută de Ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, la sediul ministerului.

Publicată de Ministerul Educației și Cercetării-România pe Duminică, 14 iunie 2020

La poarta unității de învățământ, a centrului de examen va exista un cadru medical care va realiza triajul epidemiologic și va îndruma elevii către sălile de examen, împreună cu un cadru didactic din comisia de examen. Pentru acei copii care au temperatura corporală peste 37,3 recomand cadrelor medicale să repete succesiv de trei acel procedeu de luare a temperaturii și în același timp să lase un termen de 2 – 5 minute pentru procesul acesta în care elevul este supus triajului epidemiologic”, a afirmat Monica Anisie, într-o conferință de presă.

Este posibil ca imaginea să conţină: text

Legat de modalitatea de corectare, Monica Anisie a precizat că în acest an lucrările vor merge în alt județ decât cel din care face parte elevul, inclusiv pentru București
Recomandarea ministrului pentru elevi? „Să fie atenți, calmi, să nu se sperie, acest examen, chiar dacă este primul din viața lor, nu va pune probleme din punct de vedere al siguranței, în condițiile în care Ministerul Educației a luat toate măsurile” necesare.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

„Ne dorim ca acest examen să se deruleze în condiții optime pentru toți elevii constănțeni. În acest sens, mulțumesc colegilor mei, inspectori și profesori, pentru efortul depus în organizarea corespunzătoare a centrelor. Suntem conțienți că absolvenții trebuie să beneficieze de un climat de siguranță astfel încât să se poată concentra pe rezolvarea corectă a subiectelor“ a afirmat Sorin Mihai, inspectorul școlar general.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Luminița Barcari a precizat că cel mai devreme copiii vor fi chemați la centrele de examinare la ora 07,00.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, text

În cazul în care se observă că un profesor are temperatură înaintea examenului, acesta va fi înlocuit, în condițiile în care există „suficienți evaluatori”.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Evaluarea Națională 2020 debutează pe 15 iunie, cu proba la Limba și Literatura Română, iar elevii de clasa a VIII-a se pregătesc intens pentru examenul care începe la ora 09:00.

Cum se desfășoară examenul la Limba și Literatura Română

Pe 15 iunie, elevii de clasa a VIII-a vor avea prima probă la Evaluarea Națională 2020, respectiv examenul la Limba și Literatura Română, care începe la ora 09:00, accesul făcându-se până la ora 08:30.

Este posibil ca imaginea să conţină: text

Potrivit calendarului publicat de Ministerului Educației, proba durează două ore, iar elevii care au terminat pot ieși din examen după o oră.  Rezultatele la Evaluarea Națională se vor afișa pe 22 iunie, urmând ca a doua zi, pe 23 iunie, să se depună contestațiile.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, text

În cadrul probei la Limba și Literatura Română, elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe clase. Elevii vor consulta listele afișate pe fiecare ușă de sală pentru a afla în ce sală și în ce bancă vor susține examenul respectiv.

Este posibil ca imaginea să conţină: text

O altă modificare, luată în contextul epidemiei de coronavirus din țara noastră, are legătură cu supravegherea elevilor. Astfel, în fiecare sală va fi cel puțin un asistent, profesor de altă specializare decât Limba română, față de anii anteriori, atunci când elevii au fost supravegheați de cel puțin doi asistenți.

Este posibil ca imaginea să conţină: text

Evaluarea Națională 2020 începe pe 15 iunie

Înainte de sosirea subiectelor la Evaluarea Națională 2020, asistentul va avea sarcina de a le explica elevilor modalitatea de desfășurare a examenului, cum se completează datele personale și li se va comunica faptul că nu au voie să aibă la ei manuale, dicționare, notițe, însemnări, mijloace electronice de calcul sau de comunicare.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Elevii care susțin proba la Limba și Literatura Română pot cere atâtea coli și ciorne câte le sunt necesare, iar fiecare coală va fi completată de elev cu datele personale.

Este posibil ca imaginea să conţină: text

La ora 09:00 se vor deschide plicurile sigilate cu subiectele ce urmează a fi rezolvate. De menționat este că triajul epidemiologi ar putea îngreuna intrarea elevilor în sălile de clase, motiv pentru care este posibil ca accesul acestora să fie permis și după 08:30.

Din momentul în care subiectele au fost distribuite, accesul elevilor nu va mai fi permis în sălile de examene, iar elevii nu vor mai putea părăsi sala, decât dacă vor preda lucrarea.

Doar în cazul în care un elev se simte rău, acesta poate părăsi sala însoțit de unul dintre asistenți, însă timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit.

După expirarea celor 120 de minute, cât durează o probă de examen la Evaluarea Națională 2020, elevii vor trebui să predea lucrările. La predarea ultimei lucrări vor rămâne în sală trei elevi.

Dacă un elev refuză să predea lucrarea, acesta va fi dat afară din sala de examen și nu va mai avea dreptul de a participa la probele următoare.

Calendarul Evaluării Naționale 2020

 • – 2-5 iunie 2020 Înscrierea la evaluarea națională
 • – 15 iunie 2020 Limba și literatura română – probă scrisă
 • – 17 iunie 2020 Matematica – probă scrisă
 • – 18 iunie 2020 Limba și literatura maternă – probă scrisă
 • – 22 iunie 2020 (până la ora 14:00) Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
 • – 22 iunie (ora 16:00-ora 19:00) – 23 iunie (ora 8:00-ora 12:00) Depunerea contestațiilor
 • – 23-26 iunie 2020 Soluționarea contestațiilor
 • – 27 iunie 2020 Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Calendarul sesiunii speciale a Evaluării Naţionale

 • 22-26 iunie 2020 – înscrierea candidaţilor
 • 29 iunie 2020 – Limba şi literatura română
 • 30 iunie 2020 – Matematică
 • 1 iulie 2020 – Limba şi literatura maternă
 • 2 iulie 2020 – afişarea rezultatelor (ora 12,00)
 • 2 iulie 2020 – depunerea contestaţiilor (între orele 14,00 – 19,00)
 • 4 iulie 2020 – afişarea rezultatelor finale (după ora 12,00)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.