Evreii sărbătoresc Pesahul. Cîțu: Un moment cu totul deosebit, al eliberării şi al curajului

0
84

Premierul Florin Cîţu a transmis, sâmbătă, un mesaj cu ocazia sărbătorii Pesah, amintind că aceasta este una dintre cele mai mari sărbători ale poporului evreu.

“În această seară, evreii din întreaga lume încep să celebreze Pesah, una dintre cele mai mari sărbători ale poporului evreu. Un moment cu totul deosebit, al eliberării şi al curajului, Pesah este o sărbătoare de origine biblică, care marchează eliberarea fizică, spirituală a poporului lui Israel şi sfârşitul sclaviei evreilor în Egipt, în urmă cu peste 3000 de ani. Hag Pesah Sameah!“, afirmă Cîţu într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

Evreii sărbătoresc începând de sâmbătă Pesahul, care se desfăşoară anual, conform calendarului religios ebraic, în perioada 15 – 23 a lunii Nisan (27 martie – 4 aprilie 2021), lună ce marchează începutul anului ecleziastic ebraic.

Sărbătorit de evrei în fiecare primăvară de peste 3.300 de ani, Pesahul simbolizează eliberarea din robia egipteană şi ieşirea din Egipt a evreilor conduşi de Moise şi cei 40 de ani de peregrinare prin deşert.

Dincolo de semnificaţia ei specială pentru poporul evreu, sărbătoarea de Pesah are o conotaţie universală, de celebrare a eliberării, a redobândirii demnităţii umane.

A. V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.