EXCLUSIV. Autoritatea Navală Română ar urma să aibă director susținut de USR

3
3737
Sediul ANR - Autoritatea navală Română. FOTO Cătălin SCHIPOR

Stabilirea prefecților a fost, din nou, amânată de coaliția de guvernare, dar s-a stabilit un algoritm de alegere a șefilor instituțiilor deconcentrate din teritoriu. Noul director al Autorității Navale Române ar urma să fie numit de U.S.R.

P.N.L., U.S.R. şi U.D.M.R. încă negociază împărţirea Prefecturilor la nivelul întregii ţări, în ce județe și ce posturi revin fiecărui partid în parte.

Nici cu privire la posturile de secretari de stat nu este totul clarificat, dar până acum, într-un minister, cei mai mulți provin de la același partid cu ministrul. De exemplu, la Ministerul Transporturilor, unde ministrul a fost numit de U.S.R., același partid a obținut trei posturi de secretar de stat, P.N.L. două și U.D.M.R. unul.

Și în privința directorilor instituțiilor deconcentrate s-a stabilit un algoritm de alegere a acestora, dar și aici vor exista negocieri punctuale în cazul în care partidele sunt interesate de aceeași instituție. În general, fiecare dintre acestea va avea director numit de la același partid din care provine și ministrul în subordinea căruia se află.

Astfel, ministrul Transporturilor ar urma să stabilească și directorul Autorității Navale Române. Potrivit unor surse apropiate negocierilor, cel care va fi propus de U.S.R. pentru conducerea A.N.R. este Andrei Rizea, de la Căpitănia Cernavodă. Acesta îl va înlocui pe Cosmin Laurențiu Dumitrache, susținut de P.N.L.

A.C., V.I.

3 COMENTARII

  1. Pai normal, directorul actual al ANR fiind incoruptibil strica jocul multora, după atâția ani era în sfârșit o raza de lumina și în ANR. Deși Constanța e condusa de PNL se pare ca nu conteaza și functiile importante sunt gestionate prost. Dar degeaba dacă ministerele au fost negociate aiurea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.