EXCLUSIV Șapte cazuri de COVID-19 cu tulpina Delta confirmate la Constanța

1
813
Testare COVID-19. FOTO Mufid Majnun

Persoanele care au călătorit în ultima vreme și s-au întors acasă au adus cu ele și noua tulpină Delta a COVID-19. În județul Constanța șapte cazuri au fost confirmate de către laboratoarele specializate în urma secvențierei genetice.

Direcția de Sănătate Publică Constanța a primit confirmarea pentru șapte cazuri de COVID-19 cu noua tulpină Delta în urma secvențierei genetice. În toate cazurile este vorba de persoane întoarse din străinătate, dar nu se poate vorbi de focare, fiind vorba de cazuri izolate.

Autoritățile recomandă în cpntinuare și insistent ca populația să se vaccineze, noua tulpină a SARS COV-2 – Delta, fiind mult mai agresivă și periculoasă decât cea inițială.

UPDATE:

„Vorbim de 6 femei cu vârsta între 10 ani și 68 de ani și un bărbat cu vârsta de 21 de ani. Dintre cei 7 pacienți, 6 erau nevaccinați. La unele cazuri au fost identificat origini din import, fiind veniți din străinătate, însă sunt pacienți și fără istoric de călătorie“ au precizat reprezentanții DSP Constanța.

Dintre cei 7 pacienți, starea a 6 dintre ei este stabilă, iar una dintre persoanele infectate, cea mai în etate dintre pacienți, de ani a decedat în data de 25 iulie. Aceasta nu era vaccinată.

În prezent, există un singur caz internat.

Cătălin SCHIPOR

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.