Excursii în Delta Dunării. Adina Mihailov: “Tuturor turiștilor care ne calcă pragul le recomandăm să vadă sălbăticia autentică”

0
2640

Delta Dunării este unica deltă din lume declarată rezervaţie a biosferei. Unicitatea și nevoia de conservare a acestui spațiu au fost recunoscute de-a lungul timpului prin multe convenții, distincții și titluri acordate. Delta Dunării este declarată Rezervație a Biosferei- UNESCO, este inclusiv în lista Patrimoniului Natural Mondial și a fost declarată sit Ramsar, adică o zonă umedă de importanță internațională. 

This image has an empty alt attribute; its file name is 121289179_3835783783140120_5732847380240748934_o.jpg
Minunatele viețuitoare ale Deltei. FOTO Alexandra VASILE

Un labirint de lacuri și canale, dar și sălbăticie autentică, acesta este peisajul ce vă așteaptă într-una dintre zonele cu cea mai mare biodiversitate de pe planetă, Delta Dunării. O excursie de o zi este o oportunitate pentru turiștii care își doresc să cunoască și să exploreze frumusețile Deltei. Pentru cei care vor să se relaxeze în acest paradis, Pensiunea Casa Teo a gândit un program pe care turiștii îl vor parcurge la bordul unei ambarcațiuni, cu plecare din Mahmudia.

Pensiunea Casa Teo văzută din ambarcațiune

Tururile de o zi sunt cuprinse între 3 ore și 4 ore, în funcție de destinație, și promit să vă asigure experiențe inedite și amintiri de neuitat. Adina Mihailov, organizator excursii în Deltă, ne-a dezvăluit în cadrul unui interviu Focus Press traseele pe care le puteți parcurge de la Casa Teo din Mahmudia. De reținut faptul că pe întreaga durată a excursiei, vizitatorii vor dispune de un ghid turistic. Pentru turiștii care vor să rămână mai multe zile în Mahmudia, Pensiunea Casa Teo este una din cele mai inspirate alegeri, fiind situată pe malul drept al brațului Sf. Gheorghe al Dunării, la 29 km de Tulcea, dispunând de o priveliște superbă. Restaurantul este unul spaţios, cu vedere la Delta Dunării.

Oaspeții pot savura aici mâncăruri tradiționale românești, precum și cele mai gustoase specialități de pește. Casa Teo deține trei ambarcațiuni, toate conduse de personal cu experiență și potrivite pentru excursii în Deltă.

This image has an empty alt attribute; its file name is IMG_20201010_120233-1024x768.jpg

Iubitorii de pescuit pot porni de la pontonul pensiunii în zorii zilei spre Dunărea Veche de pe Brațul Sf. Gheorghe, Ceamurlia sau canalul situat între Lacul Puiu și Lacul Roșu sau la Uzlina, Isac, Chiril, Taranova, Holbina, Erenciuc. Delta Dunării este una dintre cele mai sigure destinații pentru o vacanță în România post-pandemie.

Reporter: Vă rog să ne spuneți câteva cuvinte despre dumneavoastră.

Adina Mihailov: În cadrul acestei locații, Casa Teo din Mahmudia, mă ocup de partea de recepție, de primirea clienților și de partea de agrement. Clienții pot veni să viziteze Delta și să vadă frumusețile autentice și sălbăticia autentică a Deltei.

Plimbări în Deltă. FOTO Alexandra VASILE

Rep.: Ce implică organizarea unei excursii în Deltă?

Adina Mihailov: Oferim turiștilor tururi în Deltă. Există opțiunea să vadă sălbăticia autentică a Deltei, să vadă satul pescăresc, covoarele de nuferi albi și galbeni, flora și fauna autentică a Deltei. Mai există opțiunea de a vizita Pădurea Letea, Pădurea Caraorman, Sulina sau Sfântu Gheorghe. Toate aceste tururi se organizează de la noi. Este necesară o ambarcațiune ca să se ajungă în Deltă. Nu se ajunge cu mașina. Noi avem mai multe tipuri de ambarcațiuni pe care le oferim în funcție de numărul de persoane și de traseul ales.

Rep.: Ce trasee ne recomandați?

Adina Mihailov: Tuturor turiștilor care ne calcă pragul le recomandăm să vadă sălbăticia autentică. Tururile sunt de 3 sau 4 ore. Turiștii ajung exact în sălbăticia Deltei să vadă flora și fauna, covoarele de nuferi, colonii de pelicani, lebede, cormorani, satul pescăresc, să vadă și zonele în care trăiesc pescarii și oamenii de aici din Deltă.

This image has an empty alt attribute; its file name is 121326520_3835783919806773_7520033339232914764_o.jpg

Rep.: Ce ne puteți spune despre costurile privind plimbările cu o ambarcațiune?

Adina Mihailov: Prima opțiune pe care o recomandăm clienților este sălbăticia. Un traseu de 3 ore în Deltă, un grup de 6-8 persoane, costă 600 de lei. La Letea, Sulina, Sfântu Gherghe noi mai  organizăm trasee în funcție de numărul de persoane și de ambarcațiunea aleasă. Dacă sunt 12 persoane, costul ajunge undeva la 120 de lei de persoană. Organizăm aceste excursii și cu grupuri restrânse. Dacă sunt două persoane și vor să se ducă în Deltă noi le organizăm în felul acesta o excursie privată.

Rep: De câte ambarcațini dispuneți?

Adina Mihailov: Avem 3 ambarcațiuni de diverse capacități, cu șase, opt sau 12 locuri.

Pontonul de îmbarcare pentru excursii în Delta Dunării

Rep: Traseele includ și ghid turistic?

Adina Mihailov: Turiștii pleacă cu ghid turistic, care le explică și le povestesc fiecare loc prin care trec și toate păsările pe care le întâlnesc în cale pe acest traseu.

Rep.: Ce le recomandați turiștilor care vor să ajungă aici?

Adina Mihailov: Le recomand să ne calce pragul. În primul rând să vadă frumusețea Deltei – ceea ce natura a construit, să ajungă la noi și să servească din bunătățile tradiționale pescărești pe care noi le realizăm aici, în locația aceasta mică. Este o afacere de familie și ne dăm tot interesul să facem niște bucate extraordinare și să le placă turiștilor.

Rep.: Vă mulțumim foarte mult!

Adina Mihailov: Vă mulțumesc și eu!  

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.