Exercițiu de amploare a ISU Delta Tulcea care a simulat intervenția în urma unui cutremur

0
148
Persoanele rănite au primit primul ajutor. FOTO ISU DELTA Tulcea

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea a organizat în cursul zilei de 20 noiembrie începând cu ora 10.00, un exerciţiu de cooperare cu forţe şi mijloace în teren. Scopul exercițiului a fost de antrenarea structurilor operative în vederea îndeplinirii misiunilor specifice în situaţia producerii unui cutremur, cu mai multe situaţii tactice. Acesta s-a desfășurat la sala Polivalentă din Tulcea.

Exerciţiul a fost cuprins în Programul anual de pregătire şi a avut ca scop verificarea concepţiei de acţiune şi cooperarea la nivel judeţean, verificarea și dezvoltarea capacității de interoperabilitate în sistem integrat, verificarea modului de răspuns al tuturor instituţiilor cu atribuţiuni în managementul şi gestionarea situaţiilor de urgenţă, precum şi perfecţionarea deprinderilor participanţilor pentru organizarea și desfășurarea operaţiunilor de intervenţie în condiții deosebite determinate de producerea unui cutremur.

La exerciţiu au participat forţe şi mijloace din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea, Serviciului de Ambulanţă Judeţean Tulcea, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Tulcea, Comitetului Local pentru Situații de Urgență Tulcea, Direcția de Sănătate Publică, Direcția de Poliție Locală și s-a desfășurat cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii pandemiei cu virusul SARS-CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.