Expoziția de pictură „Incursiune în spațiul dobrogean”, la Muzeul de Artă Constanța

0
33

Muzeul de Artă Constanța găzduiește în perioada 7 septembrie – 1 octombrie 2023 expoziția de pictură „Incursiune în spațiul dobrogean” a artistului Florin Ferendino.

„Expoziția pe care o deschid la Muzeul de Artă Constanța pe data de 7 septembrie este a 14- a expoziție personală și va cuprinde lucrări noi, pe care nu le-am mai expus, realizate în perioada 2919- 2023. Lucrările sunt inspirate de peisajele dobrogene, în toate anotimpurile, de peregrinările mele prin sate, pe malul Dunării la Ostrov, Rasova, Seimeni, Topalu, Tulcea și din taberele de creație la care am participat.

Am fost atras de unicitatea spațiului dintre Dunăre și mare, de lumina și culoarea specifice lui. Alte motive de inspirație au fost orașul Constanța, Peninsula, Marea Neagră cu zona țărmului, Portul Tomis, Delta și peisajele lacustre.

Toate acestea sunt ca o declarație de iubire pentru Dobrogea, pretextul pentru a folosi elementele de limbaj plastic și gamele cromatice specifice spațiului de aici”, declarăFlorin Ferendino.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.