Faptele de viol, inclusiv cela asupra minorilor, s-au înmulțit în județul Tulcea

1
1564
Traumă asupra unei femei. FOTO Luis Galvez

Pandemia le-a adus tulcenilor, pe lângă restricțiile impuse de noul coronavirus și o serie de alte probleme. Agresiunea sexuală – violul, este una dintre acestea, faptele reclamate în 2020 fiind mai multe decât în anul precedent. Un mare procent dintre victime sunt minore.

Primele 11 luni ale anului 2020 s-au dovedit mai rele și mai grele pentru persoanele vulnerabile în fața unor indivizi cu probleme și frustări sexuale față de tot anul 2019. Problematic este și faptul că un procent dintre victime sunt minore.

Astfel, în evidențele Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, în anul trecut au fost sesizate un număr de 15 fapte de viol. Din totalul acestora, două au fost săvârșite asupra unei persoane minore.

Raportul privind categoria de vârstă s-a menținut și în anul 2020, cu precizarea că în primele 11 luni ale acestui an s-au depășit numărul de sesizări înregistrate în 2019, fiind o creștere semnificativă. Deja, până la începutul lunii decembrie, polițiștii tulceni au înregistrat un număr de 20 de plângeri pentru infracțiunea de viol. Într-un sfert din numărul total al dosarelor întocmite, victimele sunt minore.

Cătălin SCHIPOR

1 COMENTARIU

  1. Si vor mai crește numarul sesizarilor atât timp cât aceste sesizări se vor clasa datorită faptului că dovedirea acestor agresiuni “nu sunt atât de relevante ca să arate vinovăția celui anchetat”.Din păcate cuvântul minorului nu este ascultat sau și mai dureros este considerat rodul imaginației acestuia. E frustrant să concepi că un copil intre 6 si 10 ani să-și poată imagina astfel de întâmplări sexuale! Și uite așa agresorii prind curaj că sunt de neatins!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.