Fără colindat și petreceri cu multe persoane, de Crăciun sau de Revelion

0
2416
Foto-arhivă

Deoarece România rămâne în starea de alertă, vor fi menținute regulile pentru prevenirea transmiterii noului coronavirus, așa că nu vom avea voie să organizăm petreceri la care să participe un număr mare de oameni, nici de Crăciun și nici de Revelion.

„Este foarte important ce va face fiecare persoană în familie. De sărbători, vă rog gândiți-vă la sănătatea dumneavoastră și la sănătatea familiei dumneavoastră, și a celor în vârstă. Încercați, cât de mult posibil, să limitați numărul celor cu care vă întâlniți în timpul sărbătorilor. Asta ne va permite să trecem mai ușor peste ce poate să vină ulterior sau după sărbători“, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Toate limitările care au fost până acum vor fi păstrate și de sărbători. Astfel, nu vom avea voie să facem petreceri cu multe persoane sau în stradă și nici administrațiile locale să organizeze unele cu sute sau mii de oameni, de Revelion.

Vom putea merge, însă, în vacanță, cu respectarea regulilor ce sunt impuse pentru prevenirea transmiterii noului coronavirus.

„Eu vă sfătuiesc să nu se meargă cu colindatul, să evitați asta, chiar dacă este o tradiție. Mersul din casă în casă, intratul în mai multe case în aceeași zi, riscul de infecție crește foarte mult și pentru cei la care ai fost și pentru tine, care ai fost în mai multe case“, a mai spus Arafat.

La 00.00, în noaptea de Revelion, vom fi obligați să rămânem în casă sau în apropierea casei, nu vor fi festivități în centrele orașelor, cu sute de oameni care să se întâlnească pentru trecerea dintre ani.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.