Fără permis auto sau sub influența alcoolului: polițiștii au întocmit dosare penale ”pe bandă rulantă”

0
179
Razie pe șosele: Foto Arhivă

Polițiștii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Constanța au surprins, din nou, mai multe persoane care au încălcat regimul rutier, fiind vorba de conducere fără permis sau conducere sub influența alcoolului. Unii au refuzat și prelevarea probelor biologice.

La data de 14 martie a.c., în jurul orei 19.30, polițiști din cadrul Secției 8 Rurală Băneasa au identificat un bărbat, de 49 de ani, care a condus un autoturism pe strada Bradului din localitatea Văleni, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 14 martie a.c., în jurul orei 17.50, polițiști din cadrul Poliției orașului Cernavodă au identificat un bărbat, de 25 de ani, care a condus un autoturism pe strada Nicolae Iorga din orașul Cernavodă, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 14 martie a.c., în jurul orei 14.30, polițiști din cadrul Secției 8 Rurală Băneasa au identificat un bărbat, de 40 de ani, care a condus un autoturism pe DN 3, pe raza localității Ion Corvin, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 14 martie a.c., în jurul orei 07.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism pe strada Nicolae Grigorescu din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Acesta a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală. De precizat că aceste cazuri sunt numai câteva dintre cele care au avut loc, dat fiind că mulți indivizi certați cu legea circulației speră să înșele vigilența oamenilor legii. În cele din urmă, toți ajung în fața judecătorilor.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.