Farul cu ocaziile, CFR-ul cu victoria

0
20
Foto: F.C. Farul

FC Farul a pierdut partida cu CFR Cluj din etapa 20 din Liga 1 cu scorul de 0-2, la finalul unei partide în care elevii lui Gheorghe Hagi au dominat. Farul putea deschide repede scorul, dar Manea a scos de pe linia porții execuția lui Jefte  (minutul 3).

Până în minutul 15 Farul a mai avut două mari ocazii, dar nu le-a fructificat. CFR a dezghețat tabela prin Costache în minutul 37. Jucătorul clujean i-a ridiculizat pe Artean (unul dintre cei mai slabi jucători de pe teren) și Larie, apoi l-a executat cu sânge rece pe Aioani, pentru 0 la 1 la pauză.

În repriza secundă CFR a absorbit cu calm presiunea Farului (72% posesie) și a demonstrat de ce este principala favorită la titlu și în acest sezon. Farul a avut o singură mare ocazie, același Jefte l-a pus la grea încercare pe Hindrich (minutul 53), care a fost inspirat pe tot parcursul meciului.

Hagi nu a fost inspirat la schimbări, înlocuirea lui Pitu (unul dintre cei mai activi jucători de pe teren) a dus și la o reacție nervoasă din partea acestuia (minutul 56). CFR a închis meciul pe final. Păun i-a transformat în simple jaloane pe Dobrosavlevici și Ghiță și i-a oferit golul pe tavă lui Chipciu.

„În fotbalul contează rezultatul, el este cel care rămâne. Felicit CFR-ul, o echipă pragmatică, care joacă la rezultat. Ai mei au făcut un meci foarte bun, dar e păcat că ratezi nu știu câte ocazii. Norocul ți-l faci cu mâna ta, asta este. Eu rămân cu rezultatul, de asta îi felicit pe adversari pentru că știu să joace la rezultat.

Știam că CFR e puternică la faze fixe, din păcate am făcut o greșeală și ne-au taxat. A fost o greșeală colectivă, dar asta este, fotbalul e făcut din asta. CFR se luptă la campionat, noi mai avem până să construim o echipă care să fie sus. Nu există o echipă în prima ligă care ne-a fost superioară, uitați-vă pe statistici.

Am fost superficiali la finalizare, nu doar unul, toți jucătorii. Producem cel mai mult și avem cele mai puține goluri. Ei sunt agresivi în fața porții, noi nu, din păcate. Nu mă interesează lupta la titlu, noi trebuie să ne organizăm pentru că avem meci peste 3 zile”, a declarat la final Gheorghe Hagi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.