Federaţiile Europene de Fotbal trebuie să prezinte planurile de reluare a sezonului până cel târziu 25 Mai

0
372

UEFA a cerut federaţiilor europene de fotbal să prezinte, până cel mai târziu pe 25 mai, planurile de reluare a sezonului, întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus.

În cazul în care o competiţie naţională trebuie întreruptă din motive legitime, UEFA cere explicaţii, până la 25 mai, în privinţa circumstanţelor care justifică o astfel de întrerupere şi să anunţe echipele pentru competiţiile intercluburi UEFA 2020-2021 în baza meritului sportiv în competiţiile naţionale 2019-2020”, a anunţat forul european. Majoritatea campionatelor europene sunt suspendate din luna martie, din cauza epidemiei de coronavirus. De asemenea,UEFA a declarat luni că a alocat 236,5 milioane de euro (256 milioane de dolari) celor 55 de asociații membre pentru a ajuta la depășirea impactului financiar cauzat de pandemia coronavirusului. Fiecare federație națională va primi 4,3 milioane de euro care pot fi folosiți pentru „propriile priorități, având în vedere impactul negativ al coronavirusului pe fotbal la toate nivelurile”, a declarat organismul într-un comunicat.

Fondurile provin din programul de asistență HatTrick al UEFA, care a fost creat în 2004 pentru a sprijini proiecte de dezvoltare pentru fiecare federație membră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.