Fenomen bizar: bancuri de pești au ieșit la suprafața apei pe malul lacului la Ovidiu

1
27461

Imagini neobişnuite în Ovidiu, pe Lacul Siutghiol: peştii au ieşit la mal, situaţia alertând autorităţile. Până acum, suspiciunile de poluare au fost eliminate. Nu există mortalitate în rândul peştilor şi, potrivit specialiştilor, este vorba despre un fenomen natural: peştii s-au retras la mal, unde apa este mai mică şi mai caldă.

Schimbările bruște de temperatură din ultimele săptămâni au afectat mediul de viață acvatic. De aici, şi “fenomenul” peştilor care vin la mal, la Ovidiu. Chiar dacă specialiştii au oferit această explicaţie, reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanţa s-au deplasat la faţa locului, pentru a verifica dacă există sau nu vreo poluare.

Contactată de Focus Press, Steluța Popescu, comisarul șef al Gărzii de Mediu Constanța, a declarat că s-au prelevat probe și urmează să se stabilească cauza, însă pare a fi vorba despre un fenomen natural. ”Am prelevat probe și așteptăm rezultatul acestora. Până atunci tot ce vă pot spune este că, din ce am mai întâlnit până acum, se pare că este un fenomen natural având în vedere variațiile de temperatură din ultima perioadă, peștele s-a dus spre zone mai calde, zona din Ovidiu este zonă mai de stufăriş. Urmează să citim buletinul de analize, apa nu prezenta poluare, peștii nu erau morți, deci nu este vorba despre vreo poluare a apei. Peștii s-au dus spre mal, spre apă mai caldă, erau foarte mulți. S-au alarmat și reprezentanții Primăriei Ovidiu, vor supraveghea zona”, a declarat pentru Focus Press, comisarul șef al Gărzii de Mediu Constanța, Steluța Popescu.

Loredana MIHAI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.