Fenomene extreme în întreaga lume: grindină cât pumnul în Italia, inundații și incendii în Statele Unite

0
172
Ploaie torențială

Planeta se află în plină perioadă de tranziție spre o altă climă mult mai caldă. Climatologii din întreaga lume atrag atenția că fenomenele extreme ca grindina căzută ieri la Milano, furtuna tropicală Elsa care a afectat Statele Unite sau seceta din California fac parte din această perioadă de trecere a planetei spre o altă climă. Imaginile au fost filmate în localitatea Rozzano din Lombardia. Bucățile de gheață care au căzut au avut și 10 centimetri diametru.

În doar câteva minute, totul era acoperit de un strat consistent de gheață. Furtuna tropicală Elsa care a măturat Coasta de Est a Statelor Unite a adus ploi diluviene, iar vântul a bătut la rafală cu peste 200 de kilometri pe oră. Climatologii vorbesc deja despre o nouă ordine climatică accelerată de emisiile poluante care absorb radiația emisă de suprafața încălzită a pământului. Asta face ca omenirea să se confrunte cu temperaturi extrem de ridicate și fenomene meteo violente.

După episodul incendiar de săptămâna trecută, în care s-au înregistrat valori record în America de Nord, specialiștii atrag atenția într-un studiu publicat pe World Weather Attribution că valul de căldură extremă nu ar fi fost posibil fără acțiunile umane care au dăunat climei.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.