Societatea Harborside Imobiliara, care cu ani în urmă lansase ideea unui proiect măreț pe taluzul din zona Porților 3-4, World Trade Center, a solicitat și obținut de la Primăria Constanța certificate de urbanism în vederea informării asupra a ceea ce se poate construi pe mai multe loturi din acea zonă.
În cursul zilei de marți, 7 martie a.c., Municipalitatea a eliberat trei acte de urbanism în vederea informării asupra reglementărilor urbanistice și a ceea ce se poate construi în zona Poarta 3- 4, Lot 1, Lot 2 și Lot 3 din Constanța.
Solicitantul acestora este Harborside Imobiliara SRL. Firma a fost înființată în anul 2005, având sediul în Sectorul 1 din București. Administratorul său este Vlad Alexandru Răpișcă, iar unicul asociat este societatea Immoeast Projekt Pantheus Holdinf GMBH, firmă austriacă.
De la data înființării și până în 2021, Harborside Imobiliara SRL nu a raportat activitate, iar datoriile au ajuns la suma de 356.331.949 de lei.
Reamintim că, în urmă cu peste zece ani, Grupul Red anunța că urma să investească peste 100 de milioane de euro în proiectul World Trade Center Constanța, ansamblu care urma să cuprindă un centru comercial, două clădiri de birouri, un hotel de patru stele și o arenă de concerte. Proiectul era măreț și îndrăzneț, având în vedere zona unde urma să se realizeze obiectivul de investiții: o zonă cu risc de prăbușire a taluzului. Și așa a și fost, după ce în 2008 a fost demarat proiectul: constructorii și locuitorii zonei au sesizat că malul o ia la vale, așa că lucrările au fost stopate și reluate ulterior, după ce s-ar fi asigurat că au remediat problema.
Au fost purtate discuții interminabile în jurul acestui proiect, mai ales că locuitorii zonei erau deranjați de zgomotele de pe șantier și de pericolul prăbușirii taluzului. Lucrările au fost stopate, apoi reluate, până în 2015 când șantierul a fost închis de tot, iar World Trade Center a rămas un vis pentru Constanța.
Acest proiect a fost gândit de către grupul RED Management, fiind demarat prin intermediul a două societăți din portofoliul fondului de investiții austriac Immoeast: Harborside Imobiliara și Harborside Hotel. Iată că prima nu renunță la ideea de a investi în acea zonă.
Vom reveni asupra subiectului după ce Primăria Constanța va oferi informațiile solicitate.
UPDATE: Reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța au transmis faptul că societatea Harborside Imobiliara a solicitat și obținut aceste trei certificate de urbanism pentru a știi ce se poate construi în acea zonă, dat fiind PUZ-ul zonei și reglementările urbanistice.
Loredana MIHAI
Citește și:
o firma fara activitate, cu datorii garla a venit in tara noastra de-a cerut pamant si apa.
Si domnul Chitac, om milos, le-a dat acceptul.
Nu conteaza ca excavatiile pericliteaza intreaga zona, banul este la putere!!
Credeam ca liberalii sunt altceva, aiurea!