Firma din Capitală a lui Pericleanu a contestat achiziția pentru curățenia în sediile Primăriei și a toaletelor din Parcul Arheologic

3
218

O contestație a fost depusă de una dintre firmele ofertante în cazul achiziției pentru curățenie în sediile Primăriei Constanța și din Parcul Arheologic, la grupurile sanitare. Este vorba despre Fabrica de Curățenie Express SRL.

Firma a solicitat: anularea comunicării rezultatului procedurii și a raportului procedurii, anularea tuturor deciziilor și actelor incidente, anterioare sau subsecvente raportului procedurii și adresei de comunicare a rezultatului procedurii, obligarea autorității contractante la reevaluarea ofertei sale, cu respectarea tuturor prevederilor legale, și obligarea autorității contractante la aplicarea corectă a dispozițiilor legale privind stabilirea punctajului și a clasamentului ofertelor admisibile.

Fabrica de Curățenie Express SRL este o firmă din București, înființată în anul 2016. Administrator și unic asociat este Ciprian Grigore Pericleanu, fost consilier local PNL în Tulcea, declarat incompatibil de ANI în 2012, și fost șef al Radionav. Societatea se ocupă de activități generale de curățenie a clădirilor. În anul 2022, aceasta a avut o cifră de afaceri de 452.865 de lei, un profit net de 149.089 de lei și cinci angajați, potrivit listafirme.ro.

Context

În luna aprilie a.c., Primăria Constanța a lansat o licitație pentru curățenia sediilor, cât și a celor trei toalete din Parcul Arheologic, care au costat, în total, 150.000 de euro. Municipalitatea achiziționează servicii de curățenie, cu asigurare de personal și materiale de curățenie, la sediile Primăriei Municipiului Constanța și la obiectivul de investiții „Reabilitarea și amenajarea Parcului Arheologic“, respectiv grupurile sanitare. Valoarea estimată a achiziției este de 2.213.496 de lei fără TVA, adică 2.634.060 de lei cu TVA (533.211 euro).

Activitatea de curățenie și întreținere se va efectua:

 • la sediile Primăriei (Bulevardul Tomis numărul 51, strada Răscoalei din 1907 numărul 4, strada Ștefan Mihaileanu numărul 10, strada Cuza Vodă numărul 27, strada Amzacea numărul 13, strada Alexandru Lăpușneanu numărul 116C – City Mall, strada George Enescu numărul 4, strada Câmpul cu Flori numărul 11)
 • la sediul situat pe strada Mihai Eminescu numărul 20
 • la grupurile sanitare din Parc Arheologic

Pentru curățenia sediilor și a toaletelor din Parcul Arheologic este necesar un număr total de 30 de persoane, conform Caietului de sarcini.

Petruț IACOB

Citește și:

3 COMENTARII

 1. In ONRC asociat si administrator la Fabrica de Curatenie Express apare Cerreoni Cristina, nu Pericleanu…păcat că nu vedeti si dumneavoastra o realitate publica. Ori sunteti slabi pregatiti, ori manipulati sau mințiți pe cei care inca va citesc. Nu este corect sa scrieti minciuni

  • de ce, a vandut-o? daca este asa, datele nu au fost modificate pe listefirme. nu manipuleaza si nu minte nimeni, indiferent de comentariul dumneavoastra vadit subiectiv

 2. Daca tot apreciați transparenta, va rog sa va uitați la decizia CNSC cu privire la contestatia de care amintiți. Si veți vedea cum se atribuie contractele la primaria Constanta…încălcând legea, favorizând ilegal pe cine doresc ei. Îi obligă judecătorii să-și îndeplinească atribuțiile.
  S-a ajuns ca pe vremea lui Mazăre, când îți câștigai drepturile doar cu ajutorul instanțelor judecătorești sau ale procurorilor.
  Poate vă interesează adevărul până la urmă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.