Firma fostului secretar al municipiului Mangalia se judecă cu Primăria Limanu pentru autorizația de funcționare pe 2020

0
1329

O societate din comuna Limanu, care deține un restaurant și o terasă în Vama Veche, se judecă cu primăria pe motiv că reprezentanții acesteia ar fi refuzat să elibereze autorizație de funcționare pentru anul trecut.

Este vorba despre societatea Sunset Beach Vama Veche SRL, care a chemat în judecată Primăria Limanu, pe data de 9 iulie 2020, în dosarul 3827/118.2020, înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța – secția ”contencios administrativ și fiscal”, având ca obiect: ”Anulare act administrativ”.

S-ar părea că Primăria Limanu a suspendat autorizația de funcționare a restaurantului și a terasei situate pe strada Falezei nr. 16, în luna iunie a anului trecut, motiv pentru care reprezentanții societății au atacat în instanță decizia administrației locale.

În luna februarie a acestui an, judecătorii Tribunalului Constanța au dat câștig de cauză societății, obligând, astfel, Primăria Limanu să elibereze o nouă autorizație, valabilă pentru anul trecut.

Decizia instanței din data de 18.02.2021:

Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Sunset Beach Vama Veche SRL în contradictoriu cu pârâtul Primarul Comunei Limanu. Dispune anularea răspunsului înregistrat la Primăria Comunei Limanu cu nr. R 6878 din data de 05.06.2020. Obligă pe pârâtul Primarul Comunei Limanu să elibereze autorizaţie de funcţionare pentru anul 2020, pentru restaurantul şi terasa ce aparţin Sunset Beach Vama Veche SRL, situate în localitatea Vama Veche, str. Falezei nr. 16, jud. Constanţa, în limita suprafeţelor pentru care construcţiile au fost edificate în baza unor autorizaţii de construire şi pentru care există procese verbale de recepţie finală. Respinge cererea de eliberare a autorizaţiei pentru aceeaşi perioadă şi pentru aceeaşi locaţie în ceea ce priveşte suprafeţele construite pentru care există litigii cu privire la edificarea de construcţii fără autorizaţie de construire. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Constanţa – Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată astăzi, 18.02.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

Mai departe, așa cum era de așteptat, Primăria Limanu, în calitate de pârât, a atacat cu recurs decizia instanței de fond, pe data de 14 aprilie, urmând ca instanța să stabilească data judecării acestuia.

De precizat că societatea la care facem referire aparţine familiei Petrinei Boiţa, fost secretar al comunei Limanu şi fost secretar al municipiului Mangalia.

Vom reveni cu detalii pe acest subiect.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.