Firma Hanul Satului din Satul de Vacanță a chemat în judecată Primăria, pentru obținerea autorizației de funcționare: prima sentință a fost nefavorabilă

0
1351
FOTO: Facebook

Societatea care deține Restaurantul Hanul Satului (cunoscut și sub denumirea de Casa Bihor) a pierdut procesul cu Primăria Constanța, prin care solicita eliberarea autorizației de funcționare.

Scandalul autorizațiilor, dintre proprietarii de restaurante din Satul de Vacanță și Primăria Constanța, a început în primăvara acestui an, când toți operatorii economici din această zonă turistică a litoralului au anunțat, într-o conferință de presă, că Primăria Constanța refuză să le emită autorizații de funcționare.

Motivele pentru care administrația locală nu le-a mai eliberat aceste autorizații sunt legate de faptul că agenții economici vizați nu au un contract de superficie cu titlu oneros pentru terenurile aferente tuturor acestor restaurante, pensiuni, terase și alte active.

Pe de altă parte, operatorii economici respectivi susțin contrariul celor spuse de reprezentanții Primăriei. Ei au declarat că nu au niciun motiv să plătească ceva în plus, întrucât terenurile aparțin firmelor lor, sunt domeniu privat, nu public.

Așa se face că unii proprietari de restaurante s-au adresat instanței, pentru a obliga Primăria să le elibereze autorizații de funcționare.

Cazul Hanul Satului

În data de 19 iulie a.c., SC Hanul Satului Mamaia SRL a chemat în judecată Primăria Constanța, solicitând obligarea acesteia să elibereze autorizația de funcționare. În data de 9 noiembrie a avut loc primul termen, iar ultimul s-a desfășurat miercuri, 23 noiembrie a.c., când a venit și verdictul:

Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, excepţia lipsei capacităţii procesuale de folosinţă şi excepţia lipsei de interes invocate de pârâţi, ca neîntemeiate. Respinge cererea de chemare în judecată, formulată de reclamanta HANU SATULUI MAMAIA SRL, în contradictoriu cu pârâţii PRIMARUL MUNICIPIULUI CONSTANŢA şi PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CONSTANŢA – PRIN PRIMAR, ca neîntemeiată. Obligă reclamanta la plata către pârâţi a sumei de 2.856 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată la data de 23.11.2022“, potrivit încheierii de ședință.

Așa cum se poate observa, hotărârea nu este definitivă.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.