Firma lui Moga aproape a pierdut procesul cu RAEDPP și riscă să rămână fără vila din Mamaia

0
1935

Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa a câștigat, și în apel, procesul intentat împotriva societății Ring Star SRL, deținută de Răzvan Moga, fiul unui senator PSD de Constanța, cu privire la vila pe care acesta o deține în inima stațiunii Mamaia, în imediata vecinătate a Piațetei Cazino. Dacă RAEDPP va câștiga și ultima cale de atac, recursul, Moga ar putea fi evacuat.

Ne referim la un imobil despre care se știe că, inițial, a fost restaurant cu terasă, dar care, ulterior, a fost transformat în mini-hotel cu spații de cazare. Așa cum am arătat și în alte ediții, clădirea a fost construită pe un teren aparținând RAEDPP, pe care familia Moga l-a obținut pe vremea administrației condusă de fostul primar Radu Mazăre.

Regia a dat în judecată societatea lui Răzvan Moga, pe motiv că nu s-a mai plătit chiria de mai mult timp, dar nici cota-parte, așa cum este prevăzut în contract, riscând să piardă dreptul de folosință asupra imobilului, mai ales că nici modificările făcute, transformarea terasei în vilă, nu au fost tocmai ok, în raport cu clauzele prevăzute în contract.

Acțiunea din instanță are ca obiect ”Acțiune în daune contractuale”, iar prima instanță a dat câștig de cauză RAEDPP. Așa cum era de așteptat, Moga a atacat cu apel decizia judecătorilor de la fond. Și completul format din 2 judecători au dat dreptate reprezentanților Regiei, respingând apelul ca nefondata, luni, 28 septembrie. Nici această hotărâre nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 30 de zile.

Dacă și ultima instanță, cea care va judeca recursul, se va pronunța împotriva SC Ring Star și, implicit, a lui Răzvan Moga – proprietarul clădirii, acesta ar putea fi obligat să plătească chiria cu penalitățile aferente sau ar putea chiar să piardă acest spațiu.

De precizat că în urma unui control al Poliției Locale, s-a constatat că imobilul a fost modificat, din restaurant în vilă cu spații de cazare, fără autorizație de construire și fără anunțarea în prealabil a reprezentanților RAEDPP.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.