Firme care au mai încheiat contracte cu administrația locală, interesate de o achiziție în valoare de 1,3 milioane de lei, pentru implementarea de module informatice

0
212

Mai multe firme sunt interesate de achiziția lansată de Primăria Constanța, de implementare a modulelor informatice, în valoare de 1.114.000 de lei, fără TVA, adică 1.325.660 lei, cu TVA (269.541,59 euro). Aceasta se va efectua în două loturi: Lot 1 – SIMCP-MAS (Sistem Informatic Module Competente Partajate – Modulul Asistenta Sociala); Lot 2 – SIMCP-MUAT (Sistem Informatic Module Competente Partajate – Modulul Urbanism si Amenajarea Teritoriului).

`„Obiectivul general al prezentului constă în dezvoltarea, implementarea și livrarea unei soluții software integrate, adaptată cerințelor particulare ale beneficiarului (software personalizat sau orientat client) denumită în continuare SIMP-MAS, specificate în prezentul caiet de sarcini, bazată pe tehnologii moderne pentru administrarea și monitorizarea eficientă a datelor gestionate partajat de DGAS, respectiv a unor module informative privind serviciile gestionate partajat de către autoritățile publice locale. Sistemul pus la dispoziție va fi un sistem integrat care va oferi atât accesul publicului la Informații și servicii on-line, dar va oferi totodată și un instrument modern de susținere a fluxurilor de lucru interne”, se arată în caietul de sarcini.

Rezultatul așteptat în urma implementării SIMP-MAS este: – Îmbunătățirea activității tuturor instituțiilor implicate prin accesul rapid online la informațiile gestionate partajat – Decizii mai rapide bazate pe accesul în timp real la date (rapoarte, statistici) – Proceduri simplificate pentru reducerea birocrației pentru cetățeni la nivel local.

Detalii despre firmele interesate de achiziție

Prosoft ++ SRL este interesată de achiziția celor două loturi. Aceasta o firmă înființată în anul 1994, cu sediul în sectorul 2 din București. Aceasta se ocupă cu „activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client)”. În anul 2021 a avut o cifră de afaceri de 18.813.735 lei, un profit net de 4.838.182 lei și 48 de angajați. Anca Mihaela Vasilescu este administrator. Aceasta este și asociat alături de Costel Ungureanu, Mariana Daia, Gheorghe Răuț, Ștefan Boboc și Victor Bogoi, toți cu 19%.

Prosoft ++ SRL și Primăria Constanța au mai încheiat un contract, în anul 2022, în luna martie, serviciul de mentenanță, asistență tehnică și actualizare pentru aplicația informatică pentru Biroul Registrul Agricol. Valoarea acestuia era de 14.400 lei, fără TVA.

Firma din București a mai încheiat, printre altele, contracte cu Consiliul Județean Botoșani, Primăria Sectorului 3 București, Primăria Otopeni, Primăria Craiova, dar și Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Webis SRL este interesată de achiziția celor două loturi. Este firma cu care Primăria Constanța a încheiat un contract în vederea furnizării unei aplicații soft pentru pagina de web a Primăriei Constanța, în valoare de 42.500 de lei fără TVA, adică 50.575 de lei cu TVA (10.381,58 euro). Totodată, municipalitatea a mai încheiat un contract în vederea achiziției unei aplicații web pentru platforma online în ceea ce privește bugetarea participativă. Valoarea totală a contractului este de 33.613 de lei, fără TVA, adică 39.999,47 de lei cu TVA (peste 8.200 de euro).  

Webis SRL are sediul în satul Valea Adâncă, comuna Miroslava, din județul Iași. Satul Valea Adâncă numără puțin peste 3.000 de locuitori, conform recensământului din 2011, în timp ce comuna Miroslava are o populație de 27.202 de locuitori, conform datelor prezentate pe site-ul instituției.

Webis SRL a avut în anul 2021 o cifră de afaceri de 341.954 de lei, un profit net de 4.365 de lei și cinci angajați. În 2020, cu patru angajați, firma din județul Iași a întregistrat o cifră de afaceri de 402.046 de lei și un profit net de 158.324 de lei. În primul an de activitate, 2016, s-a aflat în pierdere cu 1.024 de lei în privința profitului net, cu un singur angajat, arată cifrele consultate pe risco.ro.

Advanced Techology Systems SRL este o firmă înființată în anul 1992, cu sediul în Târgoviște. Firma se ocupă cu „activități de realizare a soft-ului la comandă”. În anul 2021 a avut o cifră de afaceri de 2.921.130 lei și 39 de angajați. Administrator și unic asociat este Dumitru Ștefan, potrivit datelor publicate de listafirme.ro.

Primăria Constanța și firma din Târgoviște au încheiat, în anul 2022, un contract pentru serviciul de asistență tehnică, actualizare și mentenanță lunară pentru o aplicație informatică soft de resurse umane, în valoare de 25.152 lei fără TVA/an.

Citește și: Primăria Constanța ar putea avea un nou site până la sfârșitul anului. Viceprimarul Florin Cocargeanu (USR): „Pe actualul site este un haos” – focuspress.ro

Alte firme interesate de achiziție sunt: SDG Infoprim , din Suceava, înființată în anul 2020 și Bithat Solutions SRL, din sectorul 1, București, înființată în anul 2016, potrivit listafirme.ro. Acestea optează pentru achiziția lotului 1.

Petruț IACOB

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.