Fiscul și-a lansat propriul sistem de licitații online pentru bunurile scoase la vânzare

0
1606
Bunuri vândute prin licitație

Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate a lansat platforma online pentru derularea licitațiilor publice prin mijloace electronice .

Acest instrument inovativ a fost dezvoltat pentru a facilita accesul potențialilor cumpărători la proceduri cu respectarea tuturor standardelor de distanțare socială și pentru reducerea la minimum a costurilor determinate de participarea la licitațiile clasice.

Prin acest demers ANABI se alătură agențiilor de profil din Franța, Olanda, Marea Britanie, Belgia și SUA care implementează cu succes această bună practică.

Prin digitalizarea procedurilor de lucru aferente organizării acestor licitații se asigură transparența și accesul facil la informații privind activitatea ANABI, fiind consolidate totodată mecanismele interne de management eficient al resurselor publice.

„Continuăm drumul început acum 10 ani când am înființat biroul care a stat la baza constituirii ANABI. Digitalizarea va aduce mai multă eficiență în acțiunile instituției. Sunt mulțumit de activitatea conducerii acesteia. Sunt convins că va veni curând și ziua în care ANABI, prin cooperare cu partenerii instituționali interni și externi, va ”peria” în detaliu jurisdicțiile ”off shore” din toată lumea pentru a identifica activele financiare, mobiliare și imobiliare obținute prin infracțiuni și va contribui la recuperarea lor de către Ministerul de Finanțe. În joc va intra în curând și EPPO, Parchetul European. Facem eforturi, alături de Ministerul Public și Ministerul de Interne, pentru ca acțiunea instituțiilor de aplicare a legii să redevină eficientă”, a declarat Cătălin Predoiu, ministrul Justiției.


În prezent, ANABI are în administrare/evidență bunuri indisponibilizate în procese penale în valoare cumulată de aproximativ 203.348.420 euro (cont unic, conturi în unități financiar-bancare și bunuri mobile aflate în administrare sau în procedură de valorificare).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.