Florin Cîțu: „Protestul de sâmbătă a fost unul cinic. Ceilalți români cheltuie mai mulți bani pentru că unii sunt iresponsabili”

0
120
Florin Cîțu. FOTO Cătălin SCHIPOR

Florin Cîțu, premierul României a declarat că protestul anti-vaccin de sâmbătă a fost unul „cinic”: „Ceilalți români cheltuie mai mulți bani pentru că unii sunt iresponsabili și ajung în spital”.

„Obiectivul respectiv (de 10 milioane de persoane vaccinate până în septembrie – n.r.) era legat de numărul de doze pe care puteam să îl avem pentru a vaccina persoanele. Implicit spuneam că vom avea în România dozele respectivele.

Ne uităm acum și m-am uitat și la protestul de ieri (sâmbătă – n.r.), protest cinic, în ziua în care aveam cel mai mare număr de persoane vaccinate și vedem că avem multe explicații. Unul dintre ele este că avem un partid în România și avem o mișcare susținută și de partide care ar fi fost oarecum pro-europene care au un mesaj antivaccinare”, spune Florin Cîțu, întrebat de ce obiectivul de vaccinare pe care l-a anunțat în primăvară nu a fost atins.

El spune că mesajul anti-vacciniștilor este preluat de anumite televiziuni „și dus mai departe”.

„E un mesaj cu care trebuie să ne luptăm. Campania noastră a fost preluată la televiziuni, dar nu cred că a fost prezentată la fel de mult”, spune Cîțu, citat de Mediafax.

Premierul mai spune că este folosită și în țări europene metoda potrivit căreia restricțiile vizează mai mult persoanele nevaccinate.

„Iresponsabilitatea unor oameni pică pe umerii celorlalți români. Ceilalți români cheltuie mai mulți bani pentru că unii sunt iresponsabili și ajung în spital. Vom aloca resursele necesare pentru ca toți cei care, din păcate, vor avea nevoie îngrijiri medicale să beneficieze de condiții cât mai bune. Sunt din ce în ce mai mui oameni care sunt vaccinați, care respectă regulile se uită la ceilalți și spun de ce să plătească ei”, a continuat Cîțu.

Câteva mii de oameni au protestat sâmbătă în Piața Universității și Piața Victoriei din București, după instituirea noilor restricții anti-COVID. O parte dintre manifestanți au blocat circulația rutieră. Protestele au avut loc în ziua în care în Capitală fusese înregistrată cea mai mare incidență a cazurilor de Covid de până atunci.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.