Florin Cocargeanu: ”Alianța PNL- PSD nu va putea să revoce funcția viceprimarului decât cu voturi din partea USR”

1
520
Florin Cocargeanu

Florin Cocargeanu, viceprimarul municipiului Constanța a declarat pentru Focus Press faptul că intrarea la guvernare a Partidului Social Democrat nu îi va pune în pericol funcția de viceprimar, cu toate că este convins că alianța PNL-PSD se va concretiza cât de curând.

Viceprimarul USR spune că, din discuțiile avute la nivelul județului Constanța, președintele CJC, Mihai Lupu intenționează să continue alianța PNL- USR. Totodată, dacă se va pune problema, de a fi revocat din funcția de viceprimar, Florin Cocargeanu spune că este nevoie să se parcurgă mai mulți pași legali și să adune voturile necesare din partea consilierlor locali:

„Deocamdată nu știm sigur ce se întâmplă la guvernare, nu avem încă un guvern format, doar se presupune, șansele sunt undeva de peste 90% să se întâmple coaliția PNL- PSD. Cu toate că au spus că vor să formeze acest guvern pentru interesul național, de fapt, se bat pentru funcția de prim-ministru. Interesul național a trecut în momentul în care au ajuns la discuția despre funcția aceasta. Legat de faptul că aș putea pierde această funcție de viceprimar, nu aș putea să vă dau un răspuns 100% sigur. Sunt mai multe aspecte. Chiar dacă se formează acest guvern, vom avea și noi discuții la nivel local cu colegii din PNL ca să vedem cum ne poziționăm în continuare și cum văd și ei lucrurile. În momentul de față nu pare a fi un pericol. Din discuții avute până acum, ideea este de a se continua această alianță începută. Mai este un aspect foarte important în municipiul Constanța, PSD și PNL nu au împreună două treimi astfel încât să poată să demită viceprimarul. La noi este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple. Astfel de discuții probabil se vor purta ulterior, dar și în funcție de cum se vor așeza ulterior lucrurile la București și când se va întâmpla asta. Am ascultat și declarațiile domnului Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, dar și discuții la nivel de județ Constanța și municipiu în care a spus că vrea să continue în forma actuală PNL- USR. Alianța PNL- PSD nu va putea să revoce funcția viceprimarului decât cu voturi din partea USR.”

Loredana MIHAI

1 COMENTARIU

  1. “PSD și PNL nu au împreună două treimi” Fals.
    PSD 8, USR 9, PNL 10. Total 27.
    PNL + PSD = 10+ 8 = 18
    18÷27 = 2/3
    qed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.