Focar de COVID-19 cu peste 20 de persoane infectate într-un centru pentru vârstnici din municipiul Tulcea

0
2133
Test pentru depistarea COVID-19

Testarea dispusă de Ministerul Sănătății în căminele de bătrâni pentru depistarea cazurilor de COVID-19 a scos la iveală o situație alarmantă în municipiul Tulcea. Mai bine de 20 de persoane au fost depistate într-un astfel de centru.

Testarea a fost făcută în cursul zilei de 8 septembrie, la un centru privat de îngrijire persoane vârstnice din municipiul Tulcea. Au fost testați, conform dispozițiilor Ministerului Sănătății, toţi beneficiarii serviciilor de îngrijire – 50 de persoane, precum şi personalul aferent – 31 de persoane.

Potrivit rezultatelor testării la 25 de persoane, 19 beneficiari și 6 angajați ai centrului a fost confirmată prezenţa virusului SARS COV 2. A fost dispusă o anchetă epidemiologică, urmând a se stabili dacă este necesar transferul și internarea în spital, sau să se instituie carantină pe unul din etajele centrului.

„Facem precizarea că toate persoanele confirmate sunt în prezent asimptomatice, însă acestea sunt monitorizate foarte atent şi s-a luat măsura izolării acestora de restul beneficiarilor şi angajaţilor din centru“, au precizat reprezentanții DSP Tulcea.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.