Focar de COVID-19 la Primăria Constanța. 13 persoane au fost confirmate pozitiv

0
893

În județul Constanța s-a înregistrat în a treia săptămână a lunii iunie o creștere alarmantă a cazurilor confirmate de COVID-19. Potrivit INSP, Constanța are 367 de cazuri, dintre care 13 sunt ale angajaților din Primăria Constanța.

Direcția de Sănătate Publică a confirmat în cadrul unui interviu acordat pentru Focus Press, că în cadrul Primăriei Constanța au fost confirmate mai multe cazuri de COVID-19.

„Din păcate, la Primăria Constanța au fost confirmate 13 cazuri. A fost făcută anchetă epidemiologică și au fost izolați la domiciliu toți contacții acestora. Am recomandat Primăriei Constanța să se facă dezinfecția seara și dimineața cu două ore înainte de începerea programului, să se aerisească, personalul de serviciu să șteargă birourile. De asemenea am recomandat telemunca acolo unde se poate și activitatea să se desfășoare în două ture, dimineața și după amiaza“, a declaratt Cristina Schipor, directorul DSP Constanța.

În afară de aceste măsuri luate cu privire la personalul instituției, s-a decis și limitarea accesului persoanelor în Primărie, dar și circulația între Primărie, Consiliul Județean și Prefectura Constanța, care funcționează în aceiași clădire.

„Având în vedere că este o cladire comuna am recomandat să nu se mai folosească ușile interioare de comunicare, iar persoanele care au nevoie să meargă de la o instituție la alta să acceseze ușa principală pentru a putea fi astfel și monitorizați“, a precizat directorul DSP Constanța.

Potrivit acesteia, cazul de COVID-19 depistat în Primăria Mangalia este rudă de gradul I cu una dintre persoanele din Primăria Constanța.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.